Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Tor, 10.1.2023 09:21
Temperatura vode v tuših na bazenu Tivoli je, kot kaže, odvisna tudi od trenutne porabe na drugih pipah, zato uporabnike lahko preseneti vrela ali pa zelo mrzla voda.

Na servis Pobude meščanov se je te dni obrnil meščan, ki redno hodi plavat na bazen Tivoli.

Mestno občino je opozoril na previsoko porabo vode ob tuširanju s tamkajšnjimi tuši, saj ima bazen nameščene navadne mešalne pipe, temperatura vode na posamezni pipi v danem trenutku pa je, kot kaže, odvisna tudi od trenutne porabe na drugih pipah.

Uporabniki morajo tako, če se ne želijo tuširati z vrelo ali zelo mrzlo vodo, čakati na primerno temperaturo vode.

»Predlagam, da se namestijo termostatske pipe, s pomočjo katerih se bo prihranilo na vodi, uporabniki pa ne bomo več politi z mrzlo vodo ali poparjeni z vročo vodo,« je zapisal meščan.

Na predlog so Ljubljančanu odgovorili z Javnega zavoda Šport Ljubljana, kjer pojasnjujejo, da so enoročne mešalne baterije nameščene zaradi zmanjšanja dragega vzdrževanja in neprestanih okvar termostatskih mešalnih baterij, ki so jih imeli nameščene v preteklosti.

»Prav tako iz izkušenj vemo, da termostatska pipa ne pripomore k hitrejšemu mešanju ustrezne temperature vode, saj je, enako kot enoročni mešalni ventili, odvisna od dovodnih temperatur vode in trenutne porabe na ostalih odjemnih mestih, kot ste pravilno ocenili tudi vi,« dodajajo.

Sistema torej ne nameravajo spreminjati, saj prihranek porabe vode dosegajo z izredno varčnimi pršnimi glavami, ki imajo porabo vode približno devet litrov na minuto.

Preberite še

Starejše novice