Slika je simbolična / Foto: Bobo
STA
Ned, 11.9.2022 11:49
Glavno mesto Slovenije je bilo tudi letos prizorišče svojevrstnega športno-plezalnega dogodka, ki prinaša zabavno-rekreativne preizkušnje s tekmovalnim pridihom v balvanskem plezanju.

Zmagovalca šeste izvedbe Triglav The Rock Ljubljana sta Julija Kruder v ženski in Čeh Martin Stranik v moški konkurenci.

Drugič po letu 2020 so se najboljši v finalnem delu tega revialnega tekmovanja merili nad Ljubljanico. Šlo je za dejansko merjenje v »ročkanju« na »horizontalni steni«, ki je bila na spodnji strani tekmovalne ploščadi. 

Ta je bila dvignjena nad vodno gladino in je visela v zraku, obešena na jeklene vrvi.

Zmagovalca dobila 1500 evrov

Med ženskami je bila v izzivu, kako zgolj z močjo rok, s preprijemanjem, z oprimka na oprimek, premagati razdaljo, ne da bi padel v vodo, najboljša Julija Kruder, druga je bila Katja Debevec, tretja Lucija Tarkuš.

Pri moških je slavil Čeh Martin Stranik, na drugo mesto se je zavihtel Nemec Jan Hojer, čast gostiteljev tekmovanja je na tretjem mestu ubranil Timotej Romšak

Zmagovalec in zmagovalka tega tekmovanja sta vsak prejela ček v višini 1500 evrov.

Nastopil je tudi ambasador tega tekmovanja Jernej Kruder, ki mu je spodrsnilo v četrtfinalu, Anže Peharc se je poslovil v polfinalu.

Plezanje nad vodo in še marsikaj

V premiernem mokrem izzivu pred dvema letoma je Vita Lukan za las premagala kolegico in olimpijko Mio Krampl, Kruder pa je slavil po tem, ko je na enem od oprimkov spodrsnilo reprezentantu Anžetu Peharcu.

Zmagovalca lanskega tekmovanja na balvanih, ki so bili postavljeni na Pogačarjevem trgu v Ljubljani, sta bila Katja Debevec med ženskami in Francoz Manuel Cornu med moškimi.

Ročkanje nad Ljubljanico spominja na adrenalinske posnetke plezanja po skalnih previsih nad morjem. 

V tem izzivu so združene številne prvine: od plezanja nad vodo, do balvanskega, težavnostnega in hitrostnega plezanja, pleza se le z rokami, ena na ena na izpadanje.

Starejše novice