Policisti na Trgu republike pred včerajšnjim protestom.
STA
Sre, 6.10.2021 13:46
Po včerajšnjih izgredih, v katere so se sprevrgli protesti proti vladi in pogoju PCT, so danes protesti ponovno napovedani. Začeli naj bi se ob 15.00.

V luči nekaterih napovedi na družbenih omrežjih, ki kažejo, da bi tudi danes lahko prišlo do protestov v središču Ljubljane, je tudi danes policija okrepila prisotnost okoli parlamentarnega poslopja. Stranka Resni.ca sicer tokrat ni med tistimi, ki bi vabili na shod.

Direktor uprave uniformirane policije Danijel Lorbek je že v torek zvečer za Odmeve dejal, da glede na zbrane informacije tudi danes pričakujejo neorganiziran shod in so nanj pripravljeni. Kot so povedali na Policijski upravi Ljubljana, delujejo v skladu s pristojnostmi, med drugim izvajajo naloge varovanja DZ in bodo v primeru protestov skrbeli za javni red in mir.

Danes sicer še vedno velja sklep vlade, s katerim je naložila policiji, da zaradi velike verjetnosti hujših kršitev javnega reda z odredbo omeji ali prepove gibanje na območjih ali javnih mestih v Ljubljani, na Bledu in Predosljah v okolici Brda pri Kranju.

Do omejitev je prišlo v času, ko v Sloveniji poteka vrh EU-Zahodni Balkan. Pozornost mednarodne javnosti so izkoristili tudi v stranki Resni.ca, ki so v torek kljub omejitvam organizirali proteste v središču Ljubljane. Ti so se znova sprevrgli v izgrede, policija je ukrepala z vodnim topom in solzivcem.

Nekateri dijaki imajo zaradi napovedanih protestov danes pouk na daljavo

Zaradi možnosti protestov, ki naj bi se v Ljubljani odvijali tudi danes, bo popoldanski pouk za dijake, ki obiskujejo Elektrotehniško-računalniško strokovno šolo in gimnazijo Ljubljana, danes potekal na daljavo, so potrdili na ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport.

Ravnatelj Elektrotehniške-računalniške strokovne šole in gimnazije Ljubljana Uroš Breskvar je ministrstvo zaprosil za soglasje za izvedbo pouka na daljavo, ki so ga na ministrstvu odobrili, so danes sporočili z ministrstva.

Ravnatelj je za STA potrdil, da bodo popoldanski pouk za dijake danes na srednji šoli izvajali na daljavo. Dijaki so v torek obtičali med množico protestnikov, ko so poskušali zapustiti šolo po končanem popoldanskem pouku. Zaradi protestov so bili ogroženi, je potrdil Breskvar, ki je poudaril, da želi dijakom zagotoviti varno izobraževanje.

Popoldanski pouk na srednji šoli sicer poteka zaradi prostorske stiske, s katero se srednja šola sooča zaradi ukrepov za omejevanje širjenja novega koronavirusa.

Breskvar je potrdil, da se bo danes na daljavo izobraževalo šest oddelkov tretjih letnikov oziroma okoli 170 dijakov, ki bi sicer pouk spremljali v živo. O spremembi poteka pouka so bili po ravnateljevih besedah dijaki in njihovi starši pravočasno obveščeni.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice