Slika je simbolična.
Ustvarjeno dne
Čet, 28.1.2021 19:31
Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani je osvojila naslov evropskih prvakov in nagrado za najboljši memorandum, medtem ko je štipendistka Mestne občine Ljubljana postala najboljša govorka tekmovanja iz poznavanja mednarodnega okoljskega prava.

Na tekmovanju Stetson International Environmental Law Moot Court Competition, ki je potekalo 23. in 24. januarja 2021 prek spleta v organizaciji Institute of Law, Taras Shevchenko National University of Kyiv iz Ukrajine, je zmagala ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani, ki so jo sestavljali Elizabeta Korenčan, Eva Korenjak Lalovič in Kaja Makarovič pod mentorstvom doc. dr. Maše Kovič Dine.

Uvrstitev v svetovni finale

Ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani je poleg naslova svetovnih prvakov prejela tudi nagrado za najboljši memorandum, Elizabeta Korenčan pa še nagradi za najboljšo govorko kvalifikacijskih izborov in evropskega finala.

S tem se je ekipa uvrstila v svetovni finale, kjer se bo konec marca pomerila z zmagovalci preostalih regionalnih krogov iz Severne Amerike, Brazilije, Kolumbije, Mehike, Indije, Afrike, Zahodne in Vzhodne Azije in Združenega kraljestva.

Foto: spletna stran Pravne fakultete Univerze v Ljubljani

Simulacija postopka pred Meddržavnim sodiščem v Haagu

Stetson International Environmental Law Moot Court Competition je tekmovanje iz poznavanja mednarodnega okoljskega prava in letos poteka že 25. leto zapored v organizaciji Stetson University in Institute for Biodiversity Law and Policy iz Združenih držav Amerike. Tekmovanje je zamišljeno kot simulacija postopka pred Meddržavnim sodiščem v Haagu in je sestavljeno iz pisnega in ustnega dela. Letošnji namišljen primer je zajemal problematiko ohranjanja ranljivih vrst netopirjev zaradi izgradnje vetrnih elektrarn na obmejnem območju dveh namišljenih držav in uvedbo trgovinskih omejitev za namene njihovega varovanja.

Foto: Mestna občina Ljubljana

MOL spodbuja nadarjene mlade

V Ljubljani že od leta 1998 razpisujejo štipendije za nadarjene dijake in študente, ki se odlikujejo po visokih sposobnostih in kreativnosti, že v času izobraževanja s svojimi učnimi uspehi in dosežki na interesnih področjih izstopajo iz povprečja in dosegajo izjemne rezultate v mestnem, državnem in mednarodnem merilu.

V dobrih 23 letih so podelili 1.549 štipendij in za štipendiranje nadarjenih namenili skoraj 8,2 milijona evrov. Od tega je bilo 311 štipendij namenjenih srednješolcem, 695 štipendij dodiplomskim in 280 štipendij podiplomskim študentom, ki študirajo v Sloveniji, ter 86 štipendij dodiplomskim in 177 štipendij podiplomskim študentom, ki študirajo na univerzah v tujini.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice