Slike je simbolična (foto: Bobo).
STA
Tor, 26.9.2023 12:10
Prišlo je do nesreče, v kateri so bile poškodovane tri osebe.

Vinjen voznik osebnega vozila je v ponedeljek nekaj pred polnočjo na enem izmed križišč iz smeri centra Brežic proti Bukošku z osebnim avtomobilom prekrižal pot policijskemu vozilu, ki je pripeljalo iz smeri Trnja proti Šentlenartu.

Prišlo je do nesreče, v kateri so bile poškodovane tri osebe, ena huje, so sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Po prvih ugotovitvah je policijsko vozilo, ki je bilo na nujni vožnji, prevozilo križišče pri rdeči luči iz smeri Trnja proti Šentlenartu, ko je vanj iz smeri centra Brežic proti Bukošku pri zeleni luči pripeljal voznik osebnega avtomobila z dvema potnikoma.

Prišlo je do trčenja, v katerem so bili poškodovani voznik in oba potnika v osebnem avtomobilu.

Policisti so obema voznikoma odredili preizkus alkoholiziranosti - pri policistu preizkus ni pokazal alkohola v krvi, vozniku osebnega avtomobila pa so namerili 0,65 miligrama alkohola v litru izdihanega zraka.

Zanj so zato odredili še strokovni pregled.

Zoper voznika osebnega avtomobila bodo policisti uvedli postopek o prekršku zaradi vožnje pod vplivom alkohola in neupoštevanja modre luči na vozilu s prednostjo.

O nesreči so obvestili tudi posebni oddelek Specializiranega državnega tožilstva, ki obravnava nesreče, v katerih so udeležene pooblaščene uradne osebe, so še sporočili s Policijske uprave Novo mesto.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice