Selma Špendl
Pet, 7.10.2022 19:49
Pekarna že po dveh urah popolnoma izropana. Kuharska mojstrica Ana Roš sporoča: »Presrečna sem.«

Na Slovenski cesti 30 je danes zaživela prva pekarna edine slovenske kuharske mojstrice, ki se lahko pohvali s kar dvema Michelinovima zvezdicama, Ane Roš.

Če vas je pot v dopoldanskih urah zanesla po Slovenski cesti, ste lahko pred zaprto pekarno opazili prve navdušence nad kulinaričnimi okusi ter pekovskimi dobrotami, ki so v vrsti že nestrpno čakali na odprtje nove pekarne.

A v pekarni so kmalu po odprtju ostale le še drobtinice. Pekovskih dobrot namreč že nekaj po 11. uri dopoldne že ni bilo več mogoče dobiti. 

Sprva nameravali odpreti že junija

Roš je junija na ljubljanski tržnici uspešno odprla trgovino Ana Roš & Tuš Boutique, ki jo je zasnovala skupaj s trgovinsko verigo Tuš. Do konca letošnjega leta v prvem nadstropju Asovega hotela v središču Ljubljane načrtujejo še odprtje bistroja.
Pekarna Ana naj bi svoja vrata sredi prestolnice sicer odprla že junija, vendar se je zaradi gradbenih del odprtje zamaknilo na oktober.

S predstavnico sodobne evropske peke kruha Natašo Đurić in slaščičarskim mojstrom Anžetom Kranjcem so se po mnogih slastnih preizkusih domislili nišnega koncepta prvovrstne pekarne, ki bo združevala najboljše izdelke, ustvarjene iz droži.

»Odločitev za nov projekt ni nikoli enostavna. Ideja za pekarno se je porodila, ko je Nataša Đurić, ki je do nedavnega v Hiši Franko bdela nad peko zame najboljšega kruha na svetu, z mano delila željo po novih podvigih. Skupaj sva zasnovali pekarno, v kateri se bo njen izvrsten talent še naprej razvijal, k sodelovanju pa sva povabili še izjemno nadarjenega Anžeta Kranjca.

Ne dvomim, da bosta mojstra svoje obrti poskrbela za nepozabne izdelke, moje ideje pa bodo dobrotam dodale poseben pečat,« je ob odprtju sporočila Roš.

Zaradi uporabe kakovostnih sestavin bo cena pekovskih dobrot spadala v višji cenovni razred.

Podporo izrazil tudi ljubljanski župan

Na jutranji otvoritvi se je mudilo kar nekaj znanih obrazov, med njimi tudi ljubljanski župan Zoran Janković.

Manjkala nista niti ustanovitelja Odprte kuhne Alma in Lior Kochavy, tam je bil tudi znani ljubljanski frizer Sašo Mali, igralec Luka Markus, nekdanji parter Roševe Valter Kramar in še nekaj drugih.

Po sveže pecivo skoraj vsak dan v tednu

Pekarna Ana bo za odkrivanje edinstvenih okusov poskrbela od ponedeljka do sobote, od 8. pa vse do 18. ure.
Danes se do pekovskih izdelkov na žalost ni uspelo prebiti čisto vsem, ki so si tega želeli, a kot je sporočila Roš, je »jutri nov dan«.

Starejše novice