Foto: Bobo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Sre, 3.11.2021 19:34
V Zdravstvenem domu Ljubljana bodo zaradi močno povečanega zanimanja za cepljenje cepilni centri odprti dlje, delalo pa bo več ekip.

Danes dopoldne se je pred zdravstvenim domom na Metelkovi vila vrtoglava vrsta čakajočih na cepljenje proti koronavirusu.

V Zdravstvenem domu Ljubljana povečano zanimanje zaznavajo od preteklega petka, 29. oktobra, so povedali za Ljubljanainfo.

Takrat so cepili 268 oseb, od tega 27 s prvim odmerkom, 141 s tretjim odmerkom. Včeraj, 2. novembra, pa so cepili 702 osebi, od tega s prvim odmerkom 154 oseb, s tretjim odmerkom pa 361 oseb.

Danes so samo do 12. ure cepili 436 oseb, od tega s prvim odmerkom 17 oseb, s tretjim pa 361 oseb.

Zakaj tako dolga vrsta?

Na naše ugibanje o tem, ali se je za cepljenje nepričakovano odločilo povečano število ljudi ali se je zalomilo pri organizaciji v Zdravstvenem domu Ljubljana, pristojni odgovarjajo:

»Potrebno je razumeti, da je ob situacijah, kot je bila današnja, na cepljenje potrebno počakati, ker se v tako kratkem času ne morejo formirati nove cepilne ekipe, saj so vsi naši zaposleni v cepilnem centru vzeti iz delovnih procesov v ambulantah, kjer nudimo vse ostale zdravstvene storitve, med katerimi so mnoge neodložljive.«

Dodali so, da se situaciji prilagajajo v največji možni meri in da so vsi, ki so danes prišli na cepljenje, to lahko opravili, nekatere pa so naročili na proste termine v naslednjih dneh.

Danes, jutri in pojutrišnjem v cepilnem centru izvajajo tudi sočasna cepljenja proti covid-19 in proti gripi za naročene paciente.

Povečali število ekip in podaljšali čas delovanja cepilnega centra

Ob zaznanem povečanju interesa so že danes povečali število ekip za izvajanje cepljenja. V naslednjih dneh bodo tudi podaljšali čas delovanja cepilnega centra in dodatno povečali število cepilnih ekip, prav tako bodo cepljenje izvajali med vikendom

Omogočajo tudi naročanje na cepljenje. Naročite se lahko TUKAJ.

V Zdravstvenem domu Ljubljana so za Ljubljanainfo poudarili še, da so povečanega zanimanja za cepljenje izjemno veseli in da se bodo potrebam v največji možni meri prilagajali.

Starejše novice