Foto: Twitter Uroš Stibilj
Nika Vajnhandl
Pon, 22.11.2021 15:00
Ta restavracija je pred vhod postavila tablo, ki opozarja stranke, da gostinci »niso krivi« za obveznost preverjanje pogoja PCT.

Gostinci se v zadnjem času pogosto srečujejo z agresivnimi strankami, ki ob vstopu v lokal ne želijo izkazati, ali izpolnjujejo pogoj PCT. 

Kljub opozorilom zaposlenih nekatere stranke ne upoštevajo ukrepov za zaščito pred koronavirusom. Zaradi nezadovoljstva s trenutno situacijo pa se številni znašajo nad natakarji.

»Za vse pripombe se obrnite na gospoda Hojsa«

Zaradi tovrstnih težav je ljubljanska restavracija Špajza na Gornjem trgu pred vhod postavila 'opozorilno tablo', na kateri piše:

»Ker si nismo sami domislili ukrepov PCT, vas prosimo za razumevanje. Za vse pripombe ali 'pohvale' se obrnite na gospoda Hojsa. Hvala za razumevanje! Razumemo vas!«

Komentarji deljeni

Komentarji pod Twitter objavo so deljeni. Medtem ko polovica komentatorjev tablo pozdravlja, saj jih »končno nekdo razume, ker nas Hojs itak ne«, pa so drugi komentatorji nad tovrstnimi tablami, ki jih je po Ljubljani sicer kar nekaj, razočarani: »Take restavracije si verjetno želijo zaprtja in da ne poslujejo naslednje mesece ...«

Zaradi velikega števila okužb s koronavirusom marsikdo meni, da bi se ukrepov morali držati bolj strogo in restavracije, ki s takšnimi tablami nagovarjajo stranke, zapreti. 

Tablo so že odstranili

Po deljenih mnenjih in številnih kritikah, povezanih z zapisom na tabli, so to že odstranili.

Starejše novice