Fotografija je simbolična.
zalastritof
Pon, 19.9.2022 11:30
Letos je ljubljanska mestna občina prenovila otroško igrišče v Tivoliju in še šest drugih igrišč, do konca leta pa bosta novo podobo dobili še dve.

Poleg osrednjega otroškega igrišča v Tivoliju, ki so ga odprli konec julija, je Mestna občina Ljubljana letos prenovila še šest drugih otroških igrišč: dve na Špici – v parku in na Prulah, na Kvedrovi cesti, Selanovem trgu, Zaloški cesti in Fužinah.

Do konca leta načrtujejo prenovo še dveh igrišč, so izpostavili na občinski spletni strani.

V Ljubljani sproti vzdržujejo in obnavljajo več kot dvesto javnih otroških igrišč, skladno s potrebami in prioritetami, za kar v okviru letnega vzdrževanja namenijo okoli 600.000 evrov.

»Nameščajo kakovostna igrala in igralno podlago, urejamo bližnjo okolico, postavljamo klopi, koše za odpadke in drugo opremo ter skrbimo za ozelenitev,« so poudarili. 

Nova podoba čaka tudi ti dve igrišči

V kratkem bodo začeli obnavljati igrišče ob Kumrovški ulici (spodaj je grafični prikaz bodoče ureditve), sledi še prenova tistega na Sattnerjevi ulici oziroma Ulici Iga Grudna.

Tudi na teh lokacijah bodo namestili nova igrala in parkovno opremo ter uredili varnostno podlago igrišča, skladno z veljavnimi standardi.

»V kratkem bomo začeli obnavljati igrišče ob Kumrovški ulici (spodaj je grafični prikaz bodoče ureditve), sledi še prenova tistega na Sattnerjevi ulici oz. Ulici Iga Grudna. Tudi na teh lokacijah bomo namestili nova igrala in parkovno opremo ter uredili varnostno podlago igrišča, skladno z veljavnimi standardi,« so zapisali. 

Starejše novice