Slika je simbolična / Foto: Bobo
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Pon, 12.9.2022 09:40
Člani sveta Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana bodo na današnji izredni seji začeli postopke za imenovanje novega generalnega direktorja.

Danes naj bi predvidoma imenovali vršilca dolžnosti generalnega direktorja. Zdaj že nekdanji generalni direktor Jože Golobič je namreč prejšnjo sredo odstopil, danes pa mu je predčasno potekel mandat.

Današnja seja sveta bo namenjena imenovanju vršilca dolžnosti generalnega direktorja in pripravi razpisa za novega generalnega direktorja s polnimi pooblastili, je za STA dejala predsednica sveta Univerzitetnega Ljubljana Irma Gubanec, ki jo je Golobič o svojem odstopu obvestil prejšnji teden.

Odstop Golobiča

Minister z zdravje Danijel Bešič Loredan je Golobiča k odstopu pozval 23. avgusta in izrazil pričakovanje, da bo to storil v roku 14 dni. Vodstvu Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana je med drugim očital slabe poslovne rezultate in številne zamujene roke, poleg tega pa so bili na ministrstvu kritični tudi do podaljševanja čakalnih dob.

Golobič je po ministrovem pozivu zapisal, da ga dojema kot politično potezo in da ne vidi razlogov za odstop. V dopisu ministru, predsedniku vlade in članom sveta Kliničnega centra je takrat poudaril, da medijsko polemiziranje še nikoli ni in tudi tokrat ne bo rešilo stanja v slovenskem zdravstvu. 

Nato si je očitno premislil, saj je prejšnjo sredo odstopil. Razlogov za odstop ni želel komentirati.

Najboljši možni kandidat

»Zadovoljen sem, ker je prišlo do tega, kar sem pričakoval,« pa je minister v četrtek odgovoril na vprašanje glede Golobičevega odstopa. O možnem nasledniku Bešič Loredan ne razmišlja, niti ne ve, kdo ga bo nasledil, je zagotovil. 

Želi pa si, da bi za položaj izbrali najboljšega možnega kandidata.

Vlada je soglasje k razrešitvi generalnega direktorja z današnjim dnem dala na petkovi dopisni seji.

Starejše novice