Direktorica Zdravstvenega doma Ljubljana Antonija Poplas Susič (foto: Bobo).
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sre, 15.3.2023 07:00
Iščejo izvajalca za pripravo načrta, ki »naj zagotovi najboljše sodelovanje med zaposlenimi v Zdravstvenem domu Ljubljana in samo organizacijo«.

Na portalu javnih naročil Ministrstva za javno upravo Republike Slovenije se je pred dnevi znašla zanimiva objava.

Zdravstveni dom Ljubljana, zanj direktorica Antonija Poplas Susič, je objavil javno naročilo za izvajalca za pripravo strateškega načrta upravljanja s človeškimi viri Zdravstvenega doma Ljubljana.

Kot so v razpisni dokumentaciji pojasnili namen javnega naročila, se zavedajo ključnega pomena svojih zaposlenih pri vzpostavljanju in ohranjanju vplivnih vlog Zdravstvenega doma Ljubljana tako v okviru zdravstvene dejavnosti, kot širše družbene skupnosti.

Zaradi tega so se odločili za izvedbo projekta, katerega namen je priprava strateškega načrta upravljanja s človeškimi viri Zdravstvenega doma Ljubljana, ki naj zagotovi najboljše sodelovanje med zaposlenimi v Zdravstvenem domu Ljubljana in samo organizacijo.

Strategija naj bi na krovnem in izvedbenem nivoju, z opredelitvijo ciljev in načrtov glede organiziranja in vodenja zaposlenih, podprla uvedbo in delovanje celovitega pristopa k strateškemu managementu upravljanja s človeškimi viri, ki mora zagotavljati usklajenost praks področja upravljanja človeških virov s strategijo Zdravstvenega doma Ljubljana.

Kaj pričakujejo od izvajalca?

Kot so zapisali, so pričakovani rezultati projekta, ki bo rezultat nedeljenega javnega naročila, izraženi v obliki celovite obravnave medsebojno povezanih in soodvisnih sklopov.

Sklopi so naslednji:

  • cilji in naloge za kadrovanje (še posebej ključnih delavcev), zaposlovanje, uvajanje novih zaposlenih, pridobivanje in nadgrajevanje znanj oz. veščin zaposlenih, njihovo motivacijo in zadovoljstvo pri delu ter razvoj in ohranjanje zaposlitve v Zdravstvenem domu Ljubljana
  • pristopi in načrti za ocenjevanje dela ter rezultatov zaposlenih, upravljanje njihove uspešnosti in nagrajevanja, spodbujanje sodelovanja zaposlenih v delovnih procesih, oblikovanje in uvedba kompetenčnih modelov z vidika opredelitve potreb izobraževanja in usposabljanja, upravljanje karier in zagotavljanje nasledstva, skladnost delovanja zaposlenih s pravnimi predpisi ter organizacijo celotne kadrovske administracije,
  • odgovori na vprašanja, povezana z raznolikostjo in vključenostjo, zdravjem in varnostjo zaposlenih ter usklajevanjem njihovega poklicnega in zasebnega življenja,
  • optimizacija informacijske rešitve (kadrovskega informacijskega sistema), ki naj podpre oblikovanje ter izvedbo ciljev in nalog na področju upravljanja človeških virov

Izvajalec mora pri izvedbi celotnega projekta upoštevati tudi Strategijo digitalizacije zdravstva v Sloveniji za obdobje 2022-2027, področno zakonodajo naročnika, standarde dejavnosti osnovnega zdravstva ter svetovne trende in najboljšo prakso na področju upravljanja človeških virov.

Vsi zainteresirani izvajalci lahko ponudbe oddajo najkasneje do 23. marca 2023, do 12. ure, odpiranje ponudb pa se bo začelo isti dan ob 14. uri. 

Več informacij o javnem naročilu najdete tukaj.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kakšne barve je sonce?

Starejše novice