Slika je simbolična. / Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Tor, 8.11.2022 14:21
Nazadnje je odhod treh družinskih zdravnikov prizadel izpostavo v Fužinah.

Znotraj Zdravstvenega doma Ljubljana trenutno ni niti enega družinskega zdravnika, ki bi sprejemal nove paciente.

Zdaj pa so še kar trije družinski zdravniki iz ljubljanskega zdravstvenega doma Fužine pred kratkim dali odpoved.

Še en zdravnik je na dolgotrajni bolniški, v dotičnem zdravstvenem domu je tako na voljo le še pet zdravnikov in en specializant. Brez izbranega zdravnika bo tako v kratkem ostalo še dodatnih 5000 pacientov, poroča portal 24ur.com.

Pacienti se zdaj sprašujejo, na koga se lahko obrnejo, ko potrebujejo redna zdravila za zdravljenje kronične bolezni, svojega osebnega zdravnika pa nikakor ne morejo dobiti, ker je dal odpoved oziroma je bolniško odsoten.

Pripovedujejo tudi o tem, da bi morali nujno dobiti zdravila za zdravljenje kroničnih bolezni, na primer srčne bolezni ali visok pritisk, a se na klice in maile nihče ne odziva. Nekateri zaman čakajo na datume nadaljnjih zdravniških obravnav.

Razpisi za družinske zdravnike so v Ljubljani odprti že več let, vendar prijav za to delovno mesto ni. Po poročanju 24ur.com pravijo, da bodo vključiti skušali še upokojene zdravnike, specializante, sobne zdravnike, študente in zdravnike iz tujine, a so postopki s tujci dolgotrajni.

Še ena možna začasna rešitev bi bila akutna in kronična ambulanta, kot so jo zaradi podobne situacije, kot jo imajo ta hip v Fužinah, odprli v Šiški. A težava je, da bi bila ta namenjena le pacientom iz istega predela Ljubljane, torej zgolj s Fužin.

Starejše novice