Foto: Bobo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Tor, 9.8.2022 13:47
Bližajo se lokalne volitve, ob tem pa se mnogi sprašujejo, ali ljubljanski župan Zoran Janković, ki prestolnico vodi že štiri mandate, pričakuje podporo Gibanja Svoboda.

Ob letošnjih državnozborskih volitvah, na katerih je slavila stranka Gibanje Svoboda, je ljubljanski župan Zoran Janković stranki in Robertu Golobu namenil veliko podpore. 

A v drugi polovici maja je v javnosti završalo, saj bo Golob v boj za župana na lokalne volitve poslal svoje ljudi. Številni so se spraševali, ali se Janković ob tem počuti izdanega. 

Takrat je zatrdil: »Prestolnice ne morejo prevzeti Ljubljančanom in Ljubljančankam,« in dodal: 

»Vesel sem, da je Robert Golob zmagal, kajti na levi sredini je on najboljši kandidat za predsednika vlade. Spoštujem njegovo delo, poznava se že 11 let. Mene nič ne preseneča, želim vso srečo vsem.«

Janković govoril z Golobom

»Podprl sem Gibanje Svoboda. Golob je bil z mano, ko smo šli na državnozborske volitve leta 2011. Že takrat je bil moj kandidat za predsednika vlade. Tako da glede tega nimam nobenih zadržkov, da ga ne bi podprl,« je povedal danes in nadaljeval:

»Ampak Gibanje Svoboda do mene nima nobenih obvez, ne glede na to, kako se bodo odločili. Pri podpori Gibanja Svoboda sem se ravnal po tem, kaj je najboljše za državo.«

Izpostavil je, da zaključuje že svoj četrti mandat in da je na volitvah vedno zmagal z veliko večino, ne glede na število protikandidatov, a ob tem poudaril, da je treba vse kandidate jemati resno.

Povedal je še, da je z novim predsednikom vlade govoril, več pa zaenkrat ni želel izdati.

»Vejramem v svoj program. Meščani  in meščanke se odločajo, ali bodo še zaupali meni in moji ekipi,« je sklenil.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice