Ljubljanainfo
Čet, 25.3.2021 13:21
Predsednik vlade Janez Janša predlaga čimprejšnje srečanje vseh parlamentarnih strank in posvetovalne skupine na temo zaustavljanja tretjega vala epidemije koronavirusa.

Kot so sporočili s kabineta predsednika vlade, je Janša danes na predsednika republike Boruta Pahorja naslovil dopis, v katerem predlaga, da se srečanje z vsemi predsedniki parlamentarnih strank in vodij poslanskih skupin, z ministrstvom za zdravje in posvetovalno skupino opravi čimprej.

Ministrstvo za zdravje je namreč na osnovi stališča posvetovalne skupine oblikovalo dodatne predloge za zaustavljanje tretjega vala epidemije koronavirusa, ki je zajel večji del Evrope in z njo tudi Slovenijo. Kot smo že poročali, gre za predlog o novem 'lockdownu' v času od 1. do 12. aprila. 

Janša poudarja, da je glede na zaskrbljujoče hitro naraščanje okužb in obolelih s COVID-19 vlada prisiljena obravnavati in sprejeti ukrepe najkasneje do konca tega tedna.

Glede na dogovor, sprejet na zadnjem srečanju stroke in parlamentarne politike, premier predsednika republike Boruta Pahorja naproša, da čimprej skliče nadaljevalno srečanje, na katerem bo ministrstvo za zdravje ob prisotnosti posvetovalne skupine predsednikom parlamentarnih strank in vodij poslanskih skupin predstavilo svoje predloge prej, preden bodo obravnavani na seji vlade.

Javno srečanje politike in stroke o novem lockdownu

Premier je predlagal, da bi srečanje potekalo v petek zvečer, ali pa v soboto oziroma nedeljo, pri čemer je v svojem dopisu poudaril, da mora vlada o predlogih oziroma ukrepih za zaustavljanje tretjega vala epidemije odločiti najkasneje v nedeljo zvečer.

Kot so zapisali v kabinetu predsednika vlade, so predstavniki opozicije na prvem srečanju posebej poudarjali, da bi si želeli podrobnejšo seznanitev z ukrepi prej, preden so le-ti sprejeti, vlada pa tako s pozivom predsedniku republike Borut Pahorju o sklicu tega sestanka upošteva pozive opozicije. Janša je obenem še predlagal, da bi se to srečanje izvedlo javno, saj bi se tako lahko vsi seznanili s predlogi in dilemami, s katerimi se moramo soočiti. 
 

Starejše novice