Foto: Bobo
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Pon, 4.10.2021 16:12
Minister za zdravje Janez Poklukar je v okviru obiska Splošne bolnišnice Murska Sobota spregovoril tudi o pogoju CPT in možnosti, da smo tudi zeleni.

Minister za zdravje Janez Poklukar pravi, da če bomo skupaj pravilno in zadostno izvajali protokol CPT, verjame, da bo družba na ta način lahko ostala odprta, in delovanje šol, kulturnih centrov ter gospodarstva ne bo ogroženo.

»Ta trenutek pa je ključno, da se zavedamo, da bi lahko bili tudi zeleni, vendar, če bi naredili lockdown. Kdo od nas si lahko privošči lockdown, kot tak?«

Poklukar poudarja, da si težko do še lahko privošči zaprtje šol in gospodarstva, ter se sprašuje, kaj bo jutri s plačami in delovnim mesti. 

Poklukar verjame, da je protokol CPT tisti, ki omogoča odprto državo, »ključno je, da država normalno naprej deluje,« še pravi.

Epidemija nas ne sme ločevati

Minister še poudarja, da moramo živeti, kar se da, normalno, kar pa lahko dosežemo le z zadostno precepljenostjo in izvajanjem protokola CPT. 

»Ključno sporočilo je, da nas epidemija ne sme ločevati, temveč nas more kot družbo povezati. Epidemija je družben problem, zato lahko samo vsi skupaj ustrezno obvladamo epidemijo. 

Zato imamo danes na srečo orodje, cepivo in pa protokol CPT: verjamem, da oba skupaj lahko ohranjata oprto družbo in tisto, kar si želimo,« je dejal minister.

Poklukar pravi še, da agonija z virusom ustvarja napetost med družbo. 

Starejše novice