Foto: Bobo
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Pon, 4.10.2021 13:39
Predsednik stranke Resni.ca Zoran Stevanović se je danes srečal s predsednikom države Borutom Pahorjem. Kaj se je zgodilo na srečanju?

Predsednika stranke Resni.ca Zorana Stevanovića je predsednik države Borut Pahor povabil na srečanje. 

Stevanović, ki množično poziva k protestom proti ukrepom vlade, je Pahorju danes predlagal, »naj se vsaj enkrat postavi v bran ljudstvu ter takoj pozove Vlado Republike Slovenije k odstopu in odpravi obvezujočih ukrepov«, so po srečanju sporočili iz stranke Resni.ca.

Pahor pozval, naj se izgredov vzdržijo

Pahor je v pogovoru izrazil jasno pričakovanje, da bo Stevanović pozval protestnike, naj se popolnoma vzdržijo nasilnih ravnanj in izgredov, so po pogovoru sporočili z urada predsednika države. 

Glede zahteve po odstopu vlade je predsednik pojasnil, da sodeluje z vsemi vladami, ki jih izvoli državni zbor, zato ne sprejema pobude Stevanovića, da naj predsednik republike pozove vlado k odstopu. 

Pahor je ponovil svoje prepričanje, da je cepljenje edini način, ki omogoča končanje zdravstvene krize. 

Protest tokrat v torek

Sporočili so še, da je Pahor dejal, da se v delo vlade ne bo vmešaval

»Ker je bil izid sestanka pričakovan, v stranki ne čutimo razočaranja,« so še zapisali.

Ker stranka na srečanju ni dosegla svojega, bo naslednji protest proti ukrepom, povezanim s koronavirusom, kot načrtovano potekal jutri, 5. oktobra, ob 15. uri. Točne lokacije zaenkrat še niso določili.

Ob tem je Pahor Stevanovića opozoril na nesprejemljivost stališča, da si protestniki lahko sami izbirajo prostor protesta

Starejše novice