Foto: Bobo
zalastritof
Čet, 23.6.2022 11:21
Danes je Nataša Pirc Musar sporočila odločitev glede kandidature na predsedniških volitvah.

Na današnji novinarski konferenci v pavilijonu Ruske dače je pravnica Nataša Pirc Musar sporočila svojo odločitev gleda kandidature na predsedniških volitvah.

Povedala je: »Moja odločitev je, da kandidiram za predsednico Republike Slovenije.« Dodala je, da so jo v to, da se poda v boj za kandidaturo, prepričevali že večkrat.

Kot primerno naslednico jo po njenih besedah vidita Milan Kučan in Danilo Türk

»Če mi na volitvah uspe, lahko povem samo en stavek: Ne bom tiho,« je še izpostavila. Sklenila je, da bodo, če postane predsednica države, njen glavni fokus prebivalci in prebivalke Slovenije.

»Z drugimi kandidati in kandidatkami se ne mislim ukvarjati. Posvetila se bom volivkam in volivcem, želim pa si pošteno tekmo,« je še dejala.

Povedala je, da se ne misli vpletati v notranje politične boje, a da se bo oglasila, ko bo to pomembno za zaščito pravic ljudi.

»Najlažje je biti tiho«

»Če želiš biti všečen vsem, postajaš preveč medel. Biti tiho je najlažje. Ko pa nekaj poveš, je treba braniti svoja stališča. Večkrat sem znala dokazati, da se znam postaviti za to, v kar verjamem,« je povedala in dodala:

»Oglašala se bom in poskušala biti mediator med različnimi pogledi na svet, kar se mi zdi ena od glavnih nalog predsednika države.«

V ospredju bodo človekove pravice in pravna država

»Pozorna bom na temeljne človekove pravice in pravno državo. V predvolilno kampanjo bo osebno vložila nekaj manj kot 20.000 evrov,« je bila jasna. 
 
»Preuranjeno je razkrivati, kaj vse bomo na terenu počeli. Mnogo težje mi bo kot tistim, ki bodo kandidirali v okviru političnih strank. Ampak jaz sem na to pripravljena.«
 
Na vprašanje, ali bo uporabljala družbeno omrežje Twitter, če bo postala predsednica države, je odgovorila:

»Twitter je moje najmočnejše družbeno omrežje. Tam sem spoznala, da se da tudi s 140 znaki zmerno in kulturno komunicirati. Družbenih omrežij, če postanem predsednica, ne bom izbrisala, ampak koliko bom pa v tem primeru uporabljala družbena omrežja, pa še ne vem.«

Kdo so podporniki?

Skupino podpornikov Nataše Pirc Musar sestavlja 14 oseb, sedem žensk in sedem moških. 

Nekdanja predsednika republike Milan Kučan in Danilo Türk, pisatelj Tadej Golob, igralki Milena Zupančič in Nataša Barbara Gračner, pevka Alenka Godec, pravnica Alenka Šelih, nekdanji novinar in voditelj Slavko Bobovnik, košarkar Boštjan Nachbar, humanitarki Ninna Kozorog in Anita Ogulin, sociologinja Biserka Marolt Meden in pravnik Dragan Petrovec.

Starejše novice