Ljubljanainfo
Čet, 9.9.2021 09:33
V zadnjih dneh se je pogoj PCT razširil na številne dejavnosti. Številni so se spraševali, ali že velja tudi na terasah gostinskih lokalov, Imamo odgovor.

S ponedeljkom se je razširil pogoj PCT na številne dejavnosti ter uporabo zaščitnih mask in razkužil. Pogoj PCT tako morajo izpolnjevati osebe, ki pri opravljanju dela prihajajo v neposreden stik z drugimi osebami, izkazati ga bo moral tudi uporabnik.

Pogoj PCT tudi na terasah gostinskih lokalov

V javnosti so se pojavljale številne nejasnosti, ali pogoj PCT velja samo v notranjosti gostinskih lokalov ali pa tudi na terasah.

Za pojasnilo smo se obrnili na Ministrstvo za zdravje, kjer pravijo, da pogoj PCT velja tudi na terasah gostinskih lokalov.

Zdravstveni inšpektorat Republike Slovenije pa pojasnjuje, da lahko gostinec gosta, za katerega ugotovi, da ne izpolnjuje pogoja PCT, tako na terasi kot v notranjosti lokala, zavrne.

Pri inšpekcijskem nadzoru se preverja, kako gostinec izpolnjuje odlok tako v delu, ki se nanaša na zaposlene kot v delu, ki se nanaša na goste.

Sicer pa spomnimo, da morajo pogoj PCT izpolnjevati tudi zaposleni v zdravstvenih dejavnostih, dejavnostih vzgoje in izobraževanja, socialno varstvenih in kulturnih dejavnostih.

Enako bo veljalo za osebne asistente ter zaposlene v javni upravi ter osebe, ki delajo v zavodih za prestajanje zapornih kazni, prevzgojnih domovih, centrih za tujce in varnih hišah.

Starejše novice