Slika je simbolična / Foto: Bobo
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Pon, 12.9.2022 11:46
Objavljen je natečaj za direktorja urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu.

Ministrstvo za zdravje je danes objavilo javni natečaj za zasedbo položaja direktorja Urada Republike slovenije za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu. 

Rok za prijavo na natečaj je 27. september opolnoči. To mesto od sredine julija kot vršilec dolžnosti zaseda nekdanji minister za zdravje Aleš Šabeder.

Obvezno slovensko državljanstvo

Kandidati, ki se bodo prijavili, morajo med drugim imeti slovensko državljanstvo in ob ustrezni izobrazbi še najmanj sedem let delovnih izkušenj.

Izbrani kandidat bo imenovan na položaj za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja, izhaja iz besedila natečaja, objavljenega na spletni strani vlade.

Pristojnosti urada

Urad v sestavi ministrstva za zdravje je vlada ustanovila letos poleti. Poleg nalog, ki jih je pred tem opravljal urad za nadzor, kakovost in nabavo v zdravstvenem sistemu, opravlja tudi naloge s področja investicij in ekonomike. 

Med drugim ima pristojnost za opravljanje upravnega in sistemskega nadzora, kakovosti in investicij v zdravstvu ter inšpekcijskega nadzora na področju čakalnih seznamov oziroma čakalnih dob.

Novoustanovljeni tudi direktorat za digitalizacijo v zdravstvu

Ministrstvo za zdravje je danes objavilo tudi javni natečaj za zasedbo položaja generalnega direktorja prav tako novoustanovljenega direktorata za digitalizacijo v zdravstvu. Tudi tu je rok za prijavo 27. september. 

Izbrani kandidat bo imenovan na položaj za dobo petih let z možnostjo ponovnega imenovanja. Od 7. julija je na tem mestu kot vršilka dolžnosti Alenka Kolar

Namesto direktoratov za zdravstveno ekonomiko in za razvoj zdravstvenega sistema so na ministrstvu v okviru reorganizacije na pobudo ministra za zdravje Danijela Bešiča Loredana vzpostavili direktorat za digitalizacijo v zdravstvu in direktorat za zdravstveno nego.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice