Vir: Facebook profil Špela Kastelic
Ljubljanainfo
Sre, 6.7.2022 13:50
Eksotična mačka je znani Slovenki pobegnila iz mačjaka in se zdaj najverjetneje nahaja nekje v okolici Ljubljane. To se sicer ni zgodilo prvič ...

Znani Slovenki, ki jo je javnost spoznala v resničnostnem šovu The Real Housewives Slovenija: Vražje dame, sicer pa je lastnica lepotnega salona, Špeli Kastelic, je vnovič pobegnila poldivja mačka, ki sliši na ime Piccolo.

»Naš Savannah maček Piccolo se je včeraj pozno popoldne izmuznil iz mačjaka in pobegnil. Po vsej verjetnosti se nahaja na območju Sostra širše, poti v Podgorje, na travnikih in jezercu pod Debnim vrhom, ob reki Ljubljanici, Zavoglju, kašeljskem mostu, Kašlju, Zalogu ... Ker se ne zna orientirati, posebej, ker je bilo vmes še neurje, sam ne bo znal najti poti nazaj do doma. Zato se bo zaradi lakote najbrž zatekel h kakšni stanovanjski hiši,« je zapisala na svojem profilu na družbenem omrežju Facebook.

Dodala je, naj tisti, ki imajo o pogrešani mački kakršnekoli informacije, pokliče na telefonsko številko 041 605 225 ali 041 387 768. 

»Po zadnji informaciji se je Piko nahajal na cesti proti Pečarju. Tam je bil ob 5.00 zjutraj. Litijska cesta proti Besnici. Na sebi ima rdečo oprsnico,« je dodala kasneje.

Istega mačka iskali že pred dvema letoma

Isti maček je družini sicer pobegnil že pred slabima dvema letoma. Takrat je bil pogrešan približno en teden, po obširni iskalni akciji pa so ga našli. Kastelic je ob prejšnjem pobegu poldivje mačke najditelju obljubila visoko nagrado, in sicer 500 evrov. 

Kastelic je takrat poudarila, da je zaradi svoje velikosti, tehta namreč kar 15 kilogramov, morda videti strašljivo, a da je udomačen, vseeno pa včasih popadljiv. 

Mačke pasme savana oziroma savanke so poldivje mačke, gre za križance med bengalsko mačko in afriškim servalom. Gre za eno najbolj dragih pasem na svetu. Tehta pa lahko celo do 23 kilogramov. 

Kastelic je mačka Picolla pred nekaj leti dobila od gospoda iz Avstrije, kjer so ti mački sicer prepovedani. Gospod ga je družini podaril. 

Posebnost te pasme je med drugim tudi to, da se, za razliko od drugih mačk, ki se vodi običajno izogibajo, vode ne bojijo, temveč v njej celo uživajo.

Starejše novice