Kdaj se bomo spet srečevali na koncertih? foto: Mimi Inhof
mimi inhof
Ned, 6.12.2020 12:56
Prekmurski glasbenik že trideset let za vsak konec leta nastopa v Gallusovi dvorani

Letošnji koncerti Vlada Kreslina v Cankarjevem domu nosijo naslov Pesmi iz karantene po serijalu posnetkov, ki jih je objavljal v času spomladanskega zaprtja države. Zaradi zmanjšane kapacitete jih je napovedanih kar pet, prva dva sta bila prestavljena pred nekaj dnevi, zdaj so se tudi ostali trije preselili v začetek 2021.

Ker trend okuženosti v Sloveniji ne pada, se tudi ukrepi za zajezitev praktično ne rahljajo. To pomeni, da so kakršnakoli večja druženja v božičnem času vse manj verjetna. Med tradicionalnimi koncerti v Ljubljani tako letos ne bomo šli na Magnificov v Stožicah, ki je že napovedal online druženje, na katerem se bo za izbrance premierno predstavil tudi kot DJ, Kreslin pa za zdaj prestavlja prva dva od petih večerov napovedanih v Cankarjevem domu.

Koncerti bodo, a kdaj?

Gostovanja napovedana za 12. in 13. december se selijo na 29. in 30. januar, preostali trije nastopi 17., 18. in 19. decembra imajo nove datume 4., 5. in 8. februar, torej na slovenski kulturni praznik. "Pogovarjamo se tudi o terminih v marcu, če bo to potrebno," pravi Kreslin, ki bi tokrat rad izvajal nekoliko intimnejši repertoar ob spremstvu Malih bogov.

Vseh pet nastopov bi se izvedlo v zmanjšani kapaciteti. Vsak večer bi si koncert tako lahko ogledalo 330 obiskovalcev, torej bi zapolnili le petino kapacitete Gallusove dvorane. Pri takšni konfiguraciji to pomeni, da se (najverjetneje) ne bi dosegla finančna točka preloma, a na vprašanje zakaj koncertov dokončno ne odpove in jih ponovi konec prihodnjega leta, odgovarja: "Zato, ker si res želimo nastopati."

Že kupljene vstopnice so veljavne za nadomestne termine, če pa vem le-ti ne odgovarjajo, pa jih lahko kmalu vrnete na prodajih mestih.

Starejše novice