Ljubljanainfo
Sre, 4.10.2023 17:30
Na Kurzschluss v petek, 24. novembra, prihaja Adam Beyer, svetovni priznani DJ in producent iz Stockholma.

Techno legenda, ikona undergrounda Adam Beyer je utelešenje ene najbolj dosledno sestavljenih karier v evropskem in svetovnem prostoru. Festivalski headliner, velika glasbena osebnost in ustanovitelj založbe Drumcode Records, tako po letu 2016 ponovno prihaja na Kurzschluss v Ljubljano.

Beyer že tri desetletja ustvarja nepozabne trenutke na plesiščih po vsem svetu. Njegov zaščitni znak je edinstven techno zvok, ki se odlikuje z močnimi ritmi in značilnimi basi.

Le redki didžeji so prisotni v svetu techna tako dolgo in tako spoštovani. Švedova kariera je impresiven razvoj neomajnih, v prihodnost osredotočenih inovacij in širitve.

Njegovi sledilci so v letošnjem letu v njegovih ritmih lahko uživali na Ibizi, Miamiju, Coachelli, Tomorrowlandu, Awakenings, Creamfields, Junction 2, zdaj pa končno ponovno prihaja tudi v Ljubljano.

Je prvi, ki je zbral sto nastopov na tehno festivalu Awakenings 

Beyer je večkrat nastopil v skoraj vseh klubih in festivalih po vsem svetu, je prvi, ki je zbral sto nastopov na techno festivalu Awakenings, ustvaril obsežen katalog plošč, izdanih pod različnimi vzdevki, in ustanovil tri založbe, vključno z velikansko Drumcode; v technu ni večje založbe ali znamke od Drumcode.

Ta obsega tudi radijsko oddajo, tedensko oddajo na pretočnih platformah in dogodke po vsem svetu. Drumcode je že dolgo vstopna točka v techno svet in je privabil milijone raverjev.

Impresivni seznam umetnikov se pojavlja v neprekinjenem razporedu svetovnih dogodkov, pri čemer je vrhunec dvoletno vodenje lastnega cvetočega festivala.

Letošnji Kurzschluss bo torej kot obljubljeno nekaj posebnega, 22. decembra bo v Ljubljani tudi spektakel ob 30. obletnici delovanja UMEKA.

Starejše novice