Foto: Bobo
Ljubljanainfo
Sre, 20.9.2023 11:00
Problematike se lotevajo z uvedbo plačljivega parkiranja.

Na grajskem griču se tudi pločniki, če ne gre drugače, spremenijo v parkirna mesta, sploh kadar je tamkajšnje parkirišče povsem zasedeno.

Če ne bo prostora, naj ne vozijo gor

Javni zavod Ljubljanski grad neustreznemu parkiranju ne bo popuščal.

»Na Ljubljanskem gradu bo do konca leta urejen plačljiv sistem parkiranja na območju Grajskega parka,« so sporočili.

Število prostih parkirnih mest pa bo vidno že na spodnji tabli. 

»Z ureditvijo sistema bo število prostih parkirnih mest na Gradu, vidno že na spodnji tabli (ko se zavije iz Streliške na Cesto slovenskih kmečkih uporov, ki vodi na Grad). Želimo si, da se vozniki v primeru zasedenosti parkirišča zgoraj, ne bodo odločili za vožnjo do vrha griča.«

Potrdili cenik

Dnevnik poroča, da je Javni zavod Ljubljanski grad pogodbo z družbo Elbi sklenil 25. avgusta. Pogodba je z davkom vredna slabih 89.900 evrov, po njej pa ima omenjena družba 90 dni časa, da uredi parkirni sistem z ustrezno digitalno signalizacijo.

Svet zavoda Ljubljanski grad je že maja potrdil cenik: za prvo in drugo uro parkiranja bo treba plačati dva evra, vsaka nadaljnja ura bo stala 2,5 evra.

Parkiranje na vrhu grajskega griča bo torej dražje kot v središču mesta ali javnih parkirnih hišah.

Dnevnik še poroča, da bo parkiranje mogoče med 8.30 in 23.00, ko je zapornica na začetku Ceste slovenskih kmečkih uporov odprta. Ker po 23.00 dostop na grič ni mogoč, potrebe po uvedbi posebne nočne tarife ne vidijo.

Parkirišče bo namreč v prvi vrsti namenjeno obiskovalcem gradu.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA
BULDOG (ni preverjeno)

Tudi po celem Ptuju je bil vedno parkirni kaos. Potem si je župan zmislil, da bi uvedli parkomate. Koliko so koštali ne vem, vem pa, da parkirnega kaosa niti najmanj niso ublažili. Prisoten je zgolj en "stranski" učinek: plenjenje občanov in polnjenje mestne blagajne. Če je to moralno pa se vprašajte sami. In podobni prijemi se pojavljajo povsod po Sloveniji. Botri tega so pa šerifi, ki se zgledujejo po "poglavici šerifov", Jankoviču. Pfujjjjjjjjjjjjjjjjjj.....

Starejše novice