Ljubljanainfo
Pet, 31.12.2021 20:00
Na zabavah, na morju ali v krogu družine? Znane Slovence smo povprašali, kje in kako bodo preživeli najdaljšo noč v letu.

Letošnji silvestrski večer bo precej Slovencev preživelo doma, v krogu najbližjih, nekateri pa so se kljub temu odpravili na krajše počitnice.

Nekaj znanih Slovencev smo vprašali, kako bodo praznovali in kje bodo nazdravili letu 2022.

 

Bojan Cvjetićanin, Joker Out

Pevec ene od trenutno najbolj vročih glasbenih skupin, Joker Out, je za Ljubljanainfo povedal: 

»Silvestrski večer bom preživel z najboljšim prijateljem in družino. Upam, da bi ga sicer preživel na odru z bendom. Pogrešal bom silvestrovanje na prostem.«

Nives Orešnik, osebna trenerka, model in podjetnica

Za rjavolaso lepotico, ki ji na družbenem omrežju Instagram sledi kar 36.000 ljudi, bo silvestrovo umirjeno:

»Silvestrski večer bom preživela v bolj umirjenem duhu, doma s partnerjem. Letošnje leto sva se odločila, da bo prehod v novo leto namenjen nama. Veliko časa sva z družino in prijatelji preživela v času božiča.«

Dodala je, da je pri načrtih za silvestrovo zelo spontana in redko kdaj načrtuje kakšne večje zabave vnaprej.

»Pogrešam pa možnost zbiranja in druženja, praznično vzdušje v mestu, koncerte, stojnice, dalj časa odprte lokale za kakšno druženje ob večerji, ipd. Vse to je veliko pripomoglo k prazničnemu vzdušju, povezovanju ljudi … V Ljubljani sem bila v centru za silvestrovo samo enkrat in zagotovo bi šla še kdaj, ko bo to spet možno,« je razkrila za Ljubljanainfo.

Ciril Komotar, Komotar minuta, bloger

Komotarjevim prigodam na Instagramu sledi več kot 54.000 ljudi. Kje bo preživel silvestrski večer?

»S svojo ekipo v Stockholmu. Tu smo v okviru misije Triglavski ledenik v Peking in že naslednji dan nas čaka pot na Finsko, za tem pa proti St. Peterburgu, Moskvi in čez celotno Sibirijo, mimo Mongolije ter na Kitajsko.
Do zdaj je ga nami že več kot 5300 kilometrov poti.«

Razkril je, da bi, če bi ostal v Sloveniji, silvestroval v družinskem krogu. Povedal je tudi, da je v Ljubljani na prostem doslej silvestroval le enkrat, leta 2006.

»Če bi razmere to dovoljevale in če bi me zunaj obkrožala bela idila, sem pripravljen ponoviti,« je še poudaril.

Alja Perne, podjetnica in spletna vplivnica

Modna blogerka Alja Perne, ki je ustanovila uspešno znamko The base label, bo silvestrski večer preživela z najbližjimi v Kranjski Gori.

»Zunaj na snegu, ob ognju in dobri hrani. Vsako leto smo kar tradicionalno v Kranjski Gori, tako da so plani enaki, ne glede na omejitve,« je izpostavila in dodala, da silvestrovanj na prostem v Ljubljani ne bo pogrešala, saj običajno zadnji večer v letu preživljajo drugače.

»Pogrešam pa stojnice in božično vzdušje v Ljubljani,« je še povedala.

Saša Petrović, Challe Salle, raper

Priljubljeni 30-letnik je za Ljubljanainfo izdal, kaj bo počel na najdaljšo noč v letu:

»V Reki na Hrvaškem, skupaj s punco, njeno družino in prijatelji. Sem sva šla za božič, potem sem snemal videospot in sva se odločila, da ostaneva do konca leta, tudi zato, ker ni takih strogih omejitev kot pri nas.«

Na vprašanje, ali pogreša silvestrovanje na prostem v Ljubljani, je odgovoril: »Seveda, mislim, da letos še posebej manjka tisto pravo praznično vzdušje.«

Teja Jugovic, Cool mamacita, podjetnica in spletna vplivnica

Dogodivščine Teje in Janija Jugovica, ki sta se zaljubila v resničnostnem šovu Gostilna išče šefa, in njunih otrok na Instagramu spremlja skoraj 200.000 ljudi, samo na profilu Cool mamacita 100.000. 

Vsako leto silvestrujejo doma, bolj kot ukrepom, pa se zakonca prilagajata otrokom, izpostavlja Teja.

Silvestrovanja na prostem ne bo pogrešala, saj pravi: »Nikoli nisem videla smisla v 'gužvanju' na mrazu.«

Katarina Benček, podjetnica in spletna vplivnica

Benček na Instagramu očara predvsem z osupljivimi fotografijami s potovanj. Spremljali smo jo lahko v resničnostnem šovu Vražje dame, manj znano dejstvo o tej lepotici pa je, da je izdala tudi knjigo, ki nosi naslov Lublanska izpoved.

Za Ljubljanainfo je povedala, da trenutno še ne ve, kje bo silvestrovala. 

»Vem samo, da bom skupaj z Markom. Če ne bi bilo omejitev, bi bila verjetno že v nekem oddaljenem kotičku sveta,« je povedala. 

Glede silvestrovanj na prostem pa pravi: »Na prostem v Ljubljani sem silvestrovala samo enkrat, tako da to neke ključne vloge zame ne igra, ampak mi je žal, da je neke vrste tradicija prekinjena. So ljudje, ki so vrsto let praznovali na tak način.«

Tamara Fortuna, blogerka in spletna vplivnica

Ustvarjalka bloga Srečna.si Tamara Fortuna se med božično-novoletnimi prazniki običajno vsako leto razvaja kaj v domači kopalni kadi. Letos pa se bo z družino odpravila na Hrvaško. 

»Pogrešala sem hotelski zajtrk, hotelsko postrežbo, dneve brez 'pucanja' in pospravljanja ... Gremo na Hrvaško, kjer ni čutiti omejitev,« je dejala.

Laura Beranič, resničnostna zvezdnica iz šova Sanjski moški

Zvezda televizijskega šova Sanjski moški Laura Beranič bo novo leto dočakala v srbski prestolnici, kjer bo obiskala Slovenca, ki se za zmago borita v resničnostnem šovu Bar.

»Za novo leto se s tremi prijatelji odpravljam v Beograd in namen imam v Baru presenetit Ksenijo Kranjec in Jana Klobaso, ki snemata 'rijaliti', tako da upam, da bo vse potekalo po planu. Če bodo v Baru imeli opcijo silvestrovanja, bomo tam, drugače pa v enem izmed klubov v Beogradu,« je povedala. 

Novo leto želi dočakati v družbi ljudi, ob katerih se dobro počuti: »Letos še bolj kot kadarkoli prej cenim okoli sebe ljudi, ob katerih se dobro počutim in s katerimi se imamo vedno super, tako da zadnje poglavje 21 zaprem v odličnem vzdušju in da bo v letu 2022 še boljša verzija Laure.«

Damjan Murko, pevec

Štajerski slavček Damjan Murko zaradi danih ukrepov to leto ne bo nastopal: »Vendar kljub temu ne bom sedel križem rok. Z družino se namreč odpravljamo v Portorož, kjer bomo preživeli nekaj dni, seveda pa tudi silvestrovali na obali,« nam je izdal. 

Kljub trenutni situaciji Murko verjame, da bo ta silvester nekaj posebnega: »Zmeraj sem bil gospodar situacije in nič ne pomaga tarnati, pač pa je treba vedno znova iskati rešitve. Sem prilagodljiv in dobro organiziran. Verjamem, da bo ta silvester nekaj posebnega in da se bomo imeli skrajno lepo.«

Petra Greiner, humanitarka in Slovenka leta 2017   

Kje in s kom bo preživela najdaljšo noč v letu, smo povprašali tudi Petro Greiner. »V svojem rojstnem mestu Mariboru, ki ga rada zapuščam in se vanj še raje vračam,« nam je povedala: »Z družino. Kot vsako leto.«

»Kdo me bo še dodatno obkrožal letos, prepuščam presenečenjem,« dodaja in nadaljuje: »Po mnogih letih (gotovo desetletjih), bom preživela nekaj ur tudi s staršema in babico. Čez dan leteče, zvečer za družinsko mizo ob dobri hrani izpod rok moža in odličnih vinih, ki jih iz kleti prinašam jaz.«

Humanitarka ob tem ljudem polaga na srce, da novo leto dočakajo tako, kot res šteje: »Pokličite osamljene, obiščite ostarele, objemite zlomljene in ne pozabite sami nase.«   

Carmen Osovnikar, podjetnica in resničnostna zvezdnica iz šova Sanjski moški

Carmen Osovnikar, ki smo jo spoznali v resničnostnem šovu Sanjski moški, nam je izdala, da bo novo leto preživela na Bledu, in sicer v hotelu Rose bled hotel. Preživela ga bo v družbi prijateljev. 

»V tem hotelu se res počutim vedno odlično, ker res znajo poskrbeti za odlično zabavo in dobro vzdušje, res so super ekipa, zato komaj čakam novo leto,« je povedala. 

Starejše novice