Vir: Instagram, Luka Mesec (Ž. A.)
Ljubljanainfo
Pon, 29.5.2023 12:15
Minister za delo in koordinator Levice se je te dni mudil na Portugalskem, kjer je s špansko ministrico koval načrte glede skupnih političnih ciljev.

S prvim julijem Španija prevzema predsedovanje Svetu Evropske unije, minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Luka Mesec je ob tem obiskal Portugalsko, kjer se je srečal s špansko ministrico Yolando Diaz Perez.

Ob robu socialnega vrha v Portu sta skupaj diskutirala o tekočih političnih problematikah, od pravic platformnih delavcev pa vse do ekonomske demokracije, kot je pojasnil na družbenem omrežju Instagram Luka Mesec. 

Kot kaže, pa obisk ni ostal zgolj na formalni ravni, fotografije Mesca razkrivajo precejšnjo naklonjenost do španske ministrice. 

Nekateri uporabniki so se ob tem pošalili na račun slovenskega politika in ob fotografiji zapisali, da jih tesni objem spominja na prizor slovenske nadaljevanke Usodno Vino. 

»Od vseh tujih ministrov mi je vedno najlepše srečati špansko kolegico Yolando Diaz Perez,« je izpostavil povezanost, ki jo je začutil ob snidenju s 52-letno ministrico.  

Starejše novice