Foto: Jaka Arbutina
Ljubljanainfo
Pon, 29.5.2023 11:29
Ljubitelji rocka so sinoči ponovno prišli na račun, s koncertom v Stožicah se je včeraj pričela nova koncertna turneja angleških hard rockerjev Iron Maiden. Legendarni glasbeniki so po 16-ih letih v Sloveniji znova pričarali spektakel.

Britanska hard rock zasedba Iron Maiden, predvsem znana po njihovih nepozabnih hitih, kot so Hallowed by the Name, Powerslave in The Trooper, je s sinočnjim nastopom v Stožicah otvorila dolgo pričakovano turnejo  Future Past Tour.

Po letu 2007 so se tako že tretjič vrnili v Slovenijo in tudi tokrat navdušili, večtisočglava množica v ljubljanski Areni Stožice je ponorela ob edinstvenih zvokih heavy metal legend. 

Obiskovalci so imeli priložnost slišati živo do zdaj še neizvedene pesmi z njihovega zadnjega albuma Senjutsu, manjkale pa niso niti legendarne skladbe z albuma Somewhere In Time iz leta 1986 ter ostale klasike.

Po nekoliko daljšem premoru kot običajno so leta 2021 angleški veterani ponovno razveselili svoje oboževalce in izdali album Senjutsu. 

Album, ki je nastal med pandemijo, je postal takojšnja uspešnica, v kar 27 državah je po izidu zasedel vrh glasbenih lestvic in tako pristal med najuspešnejšimi albumi tistega leta. 

»Leto 2023 bo razburljivo obdobje in res se veselimo, da vas bomo spet srečali v Sloveniji, kjer smo nazadnje igrali leta 2007 na poletni turneji Matter Of The Beast,« je ob napovedi koncerta v prestolnici obljubil ustanovni član skupine, basist Steve Harris.

»Res lepo je**no mesto je Ljubljana.«

Občinstvo je pričakala prava glasbena poslastica, ljubitelje težjih ritmov so razvajali s komadom, ki ga že 20-let niso odpeli v živo, po dveh desetljih so tako odiigrali skladbo Stranger in a Strange Land. 

»Res lepo je**no mesto je Ljubljana. Potrebovali smo nekaj časa, da smo se vrnili, čeprav smo tu igrali že štirikrat,« je prisotne pozdravil Bruce Dickinson in dodal, da se je pred koncertom mudil tudi na očarljivem Bledu, kjer je preveslal jezero in se povzpel na znameniti grad.

Starejše novice