Ljubljanainfo
Pet, 1.3.2024 20:00
V retro ambietu Švicarije bo v naslednjih tednih več butičnih koncertov. Kot prva bo nastopila Nana Milčinski z uglasbeno poezijo njenega legendarnega dedka, sledi koncert Andreja Šifrerja.

V osrčju parka Tivoli se bodo v naslednjih tednih zvrstili akustični butični koncerti.

»Vabljeni v Bistro Švicarija, kjer vas bo pričakal krasen retro ambient, ki gre z roko v roki s čudovito glasbo,« sporočajo organizatorji.

Večer glasbe in poezije z Nano Milčinski 

Kot prvi bo na vrsti intimni večer najlepših ljubezenskih pesmi, balad in šansonov legendarnega poeta in satirika Franeta Milčinskega – Ježka, v katerem se z glasbo prepletajo Ježkova poezija, njegove pikre modrosti in zanimive zgodbe iz njegovega življenja.

Poslušalci bodo lahko prisluhnili njegovim pesmim v interpretaciji njegove vnukinje Nane, ob spremljavi vrhunskega pianista Jožija Šaleja.

Nana Milčinski je sicer avtorica, gledališka režiserka in režiserka sinhronizacij risank, ki je svojo glasbeno pot posvetila svojemu legendarnemu dedku, zaznamuje jo tudi ljubezen do balad. 

V Švicariji ji lahko prisluhnete že to soboto, 3. marca, ob 20. uri. 

Andrej Šifrer s koncertom 'Za prijatelje'

Sledi koncert Andreja Šifrerja, na katerem bodo gosti z njim prepevali o usodni ljubezni do zobozdravnice, otroško pesmico, ki je ne smejo predvajati na radiu in pričakali jutro v dobri družbi.  

Kot pravijo organizatorji, se v Andrejevih koncertih gostje najdejo v prenekateri izkušnji, ki jo opisujejo njegova besedila in se do solz nasmejijo šalam, ki jih skrbno vplete v program. Poleg tega, da je avtor vseh besedil, glasbe in aranžmajev, je »zakrivil« tudi nekaj modrosti, ki jih s veseljem posvojimo. 

»V kolikor se ne uvrščate med naštete, je odločitev za obisk pravzaprav nujna, da ne zamudite priložnosti, ko vam bo večkrat zastal dih in boste še naslednji dan čutili, da kotički ust silijo k ušesom,« so zapisali v vabilu.

Koncert bo v torek, 19. marca, ob 20. uri. 

V zavetju Tivolija kmalu še več koncertov

Organizatorji napovedujejo, da se bo v prihodnjih tednih v intimnem ambientu Švicarije zvrstilo še več butičnih koncertov.

13. aprila v Švicarijo prihaja tandem Dimek in Klarič – člana glasbene skupine Mi2, ki sta leta 2018 ob matični zasedbi stopila na samostojno glasbeno (stran)pot.

18. aprila sledi Večer Balaševićeve uglasbene poezije - koncert v spomin na enega največjih pesnikov naših časov. 

7. maja bosta nastopila Mirko in Marko Vuksanović, ustanovitelja skupine Avtomobili. Konec meseca, natančneje 31. maja, bo nastopil še Adi Smolar.

Vstopnice za prva dva dogodka najdete na mojekarte.si, ostali sledijo v kratkem.

Starejše novice