Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Pet, 1.3.2024 07:11
To so razlogi, zakaj ljubljanske lekarne ne obratujejo več na način, kot ste ga vajeni.

Pred dnevi smo poročali, da je poleg nove knjižnice v Polju prazen prostor, ki je v lasti Javnega zavoda Lekarna Ljubljana. In da nameravajo tam odpreti novo enoto lekarne.

Poročali pa smo tudi, da ima Lekarna Ljubljana v prestolnici sicer več kot 30 enot, a da je kar nekaj od njih trenutno zaprtih, denimo Lekarna Bežigrad, Lekarna Levstik, Lekarna Mirje, Lekarna Tehnološki park in Lekarna Vilharjeva.

Niso pa le zaprte – nekatere imajo tudi spremenjen odpiralni čas. Denimo tista v WTC-ju, ki je po novem odprta le še do 14. ure.

V Lekarni Ljubljana pojasnjujejo, da se »v lekarniški dejavnosti že dlje časa soočajo z mankom kadra, predvsem magistrov farmacije, v zadnjih dveh mesecih pa tudi z izredno povečano bolniško odsotnostjo«.

Zato so morali odpiralne čase ponekod prilagoditi, nekatere enote pa preprosto začasno zapreti.

»Lekarna WTC ima tako do nadaljnjega skrajšan odpiralni čas, uporabniki lekarniških storitev pa imajo v primeru, da v tem času ne morejo obiskati lekarne v WTC, na voljo najbližjo enoto Lekarne Ljubljana – Lekarno Bežigrajski dvor na Kržičevi 10, ki ima odpiralni čas med tednom, od 7.00 do 19.00, in ob sobotah, od 8.00 do 13.00.«

Starejše novice