Ljubljanainfo
Čet, 29.2.2024 16:00
Bliža se dogodek, ki vsako leto privabi več kot 110 tisoč obiskovalcev.

Teden restavracij, največji slovenski kulinarični dogodek, 4. marca odpira rezervacije na svoji spletni strani, odvijal pa se bo od 15. do 24. marca v 111 izbranih slovenskih restavracijah.

Nove cene

»S tokratno temo Original, ne kopija! organizatorji izpostavljajo drugačnost, posebnost in izvirnost restavracij. Osnovna cena menijev v letu 2024 je 24 evrov, za restavracije z oceno 1 srček. Dodatek za kakovost v restavracijah z oceno 2 srčka znaša 2 evra (cena menija 26 evrov) in v restavracijah s 3 in 4 srčki 6 evrov (cena menija 30 evrov).«

Lani je cena prvih menijev znašala 23, drugih 25 in tretjih 28 evrov.

Nove pridobitve

Projektu, ki vsako leto privabi več kot 110.000 obiskovalcev, se letos pridružujejo tudi z Michelinovimi zvezdicami nagrajene restavracije Grič, Strelec in Hiša Linhart.

Tudi letos se Tednu restavracij pridružuje Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano s slovenskimi rejci in predelovalci mesa, ki se predstavljajo s promocijsko kampanjo »izbrana kakovost – Slovenija«.

Teden restavracij, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter slovenski rejci in predelovalci mesa si s skupno promocijo prizadevajo spodbuditi večjo uporabo lokalnih sestavin v slovenskih gostilnah in restavracijah, so še dodali organizatorji. 

Starejše novice