Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Čet, 9.5.2024 13:57
V prometu bodite danes še posebej strpni in previdni. Zaradi praznika Jezusovega vnebohoda je pričakovan povečan promet iz smeri Avstrije proti Hrvaški, na cestah tako že nastajajo zastoji.

Danes je zaradi praznika Jezusovega vnebohoda, ki ga katoličani in evangeličani obeležujejo 40 dni po veliki noči, pričakovan povečan promet iz smeri Avstrije proti Hrvaški, so sporočili iz Prometno-informacijskega centra za državne ceste.

Zaradi današnjega praznika v Avstriji, Franciji in Nemčiji prav tako do 22. ure velja omejitev tovornega prometa.

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste na različnih odsekih avtoceste proti Primorski nastajajo zastoji, zato trenutna zamuda v to smer znaša okoli 40 minut. Prav tako zastoj nastaja na cesti Ljubljana - Brezovica.

Določene težave nastajajo tudi na štajerski avtocesti, kjer je med počivališčem Tepanje in priključkom Slovenska Bistrica jug proti Mariboru zaradi okvare vozila zaprt počasni past.

Do podobne težave prihaja tudi na štajerski avtocesti med priključkoma Žalec in Šempeter proti Ljubljani, ter na ljubljanski vzhodni obvoznici med izvozom in uvozom Ljubljana vzhod, Zaloška cesta proti Zadobrovi.

V prometnoinformacijskem centru prav tako opozarjajo na prihajajoče praznike. Tako pričakujejo povečan promet proti Hrvaški tudi od 17. do 20. maja zaradi praznika binkošti in od 30. maja do 2. junija zaradi praznika sv. rešnjega telesa.

Starejše novice