Foto: Kolesarsko društvo Ljubljanski potniški promet
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Čet, 24.6.2021 15:35
Kolesarke iz Kolesarskega društva Ljubljanski potniški promet se bodo jutri podale na tridnevno dobrodelno kolesarjenje.

Osem članic Kolesarskega društva Ljubljanski potniški promet bo tridnevno dobrodelno obarvano potovanje začelo jutri. Pred njimi je 450 kilometrov dolga pot. 

»Nepredvidljivi časi, povezani z epidemijo koronavirusa, so nas prisilili, da se iz dneva v dan soočamo z raznimi omejitvami in strahovi. Zato je tridnevno dobrodelno kolesarjenje članic odlična priložnost, da zopet stopimo skupaj,« so sporočili iz društva. 

Namen je zbrati čim več sredstev za porodnišnice

Na kolesarsko popotovanje se bo podalo osem članic društva, starih od 25 do 52 let. Na poti pa ne bodo le kolesarile, ampak bo dogodek imel tudi dobrodelno noto.

»S projektom želimo zbrati čim več sredstev za slovenske porodnišnice. Vsa sredstva, ki jih bomo pridobile s strani donatorjev, bodo porabljena za nakup oblačil, opreme in za nego naših malih novorojenčkov, ki jih potrebujejo slovenske porodnišnice,« so članice društva povedale pred dogodkom. 

Moški bodo pleskali

V dobrodelnem projektu bo sodeloval tudi moški del zagnanega kolesarskega društva.

Prepleskali bodo porodnišnični oddelek v Murski Soboti.

Članice same sešile več kot 1700 kosov oblačil

Članice društva ne bodo le kolesarile, ampak so poprijele tudi za šivanke. Same so namreč pripravile uporabne pakete za mamice, v katerih bodo praktični pripomočki, ročno izdelane igrače, ki jih bodo dobili od donatorjev in drugih sodelujočih pri projektu.

Sešile so hlače, majice, kape in copate za dojenčke, tiste, ki jih v porodnišnicah najbolj primanjkuje. Sredstva, zbrana z donacijami, so namenili za nakup tetra plenic in plenic za enkratno uporabo.

Kje vse se bodo ustavile in kdaj?

Potovanje bodo začele malo pred sedmo uro zjutraj pri mejnem prehodu Hodoš, pot pa nadaljevale vse do Izole.

V prvem dnevu se bodo ustavile v bolnišnici v Murski Soboti ter porodnišnicah na Ptuju in v Mariboru

V soboto bodo na vrsti Celje, Trbovlje in Ljubljana, v nedeljo pa Postojna in Izola

Podrobnejši časovni razpored popotovanja si lahko ogledate tukaj.

Za ta projekt so se članice društva odločile iz plemenitih razlogov: »Ker smo vse prepričane, da se dobro z dobrim vrača, verjamemo v to, da bo ta projekt pri marsikomu vzbudil kanček upanja in optimizma, kar v tem trenutku vsi močno potrebujemo!«

Starejše novice