Foto: Branka Kaser
Anonimnež (ni preverjeno)
Pet, 16.12.2022 14:00
Unicefove punčke iz cunj so eden od najbolj priljubljenih dobrodelnih projektov v Sloveniji.

V Peterokotnem stolpu na Ljubljanskem gradu je včeraj, 15. decembra 2022, Unicef Slovenija pripravil še eno dobrodelno razstavo, na kateri so lahko posamezniki posvojili svojo punčko iz cunj. 

Unicefova punčka iz cunj je izdelana v Sloveniji in je unikatno darilo za vas ali vaše najdražje. Vsaka punčka pa simbolizira otroka iz države v razvoju. 

Z donacijo v višini 20 evrov, kolikor stane cepljenje enega otroka proti šestim nalezljivim boleznim, prejmete čudovito punčko, rešite otroško življenje, razveselite izdelovalko in osrečite nekoga.

S projektom Punčka iz cunj so na Unicefu samo v Sloveniji do zdaj omogočili cepljenje že skoraj 20.700 otrokom v državah v razvoju.

Punčko iz cunj lahko izdelate tudi sami

Vsaka izbrana punčka iz cunj zagotovi:

  • cepljenje enega otroka proti šestim otroškim nalezljivim boleznim (davici, ošpicam, oslovskemu kašlju, otroški paralizi, tuberkulozi in tetanusu),
  • nakup, prevoz in skladiščenje cepiva,
  • organizacijo kampanj cepljenja v državah v razvoju,
  • usposabljanje zdravstvenih delavcev na terenu.

Razstava, ki ima prost vstop bo potekala vsak dan med 10.00 in 19.00 od 15. decembra do 29. decembra. 

Ali ste vedeli?

Zdravstveni delavci otrokom, ki pravkar prejemjo cepivo proti otroški paralizi in so od tega trenutka dalje zaščiteni proti tej nevarni bolezni, vijolično obarvajo prst.

Na Unicefovi spletni strani se lahko tudi samo naučite izdelati svojo punčko, saj vas dolgoletna izdelovalka Unicefovih punčk iz cunj Marcela Kopitar, skozi video vodi skozi celoten proces izdelave telesa, oblekice, copatkov in celo las.

Starejše novice