Slika je simbolična.
Ustvarjeno dne
Pet, 16.12.2022 11:00
Prebivalci četrtne skupnosti Šiška, ki se nahaja severozahodno od hriba Rožnik, natančneje med ljubljansko obvoznico in Mostecem, so v strahu za svojo varnost.

Prebivalci ljubljanskih Kosez prosijo Mestno občino Ljubljana za poostren nadzor varnosti in kamer, saj se na svojem območju domovanja ne počutijo več varno.

Na območju Kosez naj bi po trditvah enega izmed tamkajšnjih stanujočih prihajal do čedalje bolj pogostih vlomov v stanovanja, požigov košev za smet in otroških igral ter v zadnjem času celo do požigov osebnih avtomobilov.

Elitna soseska?

»Koseze naj bi bile elitna soseska, stanovalci pa se ne počutimo več varne,« je na Servis pobude meščanov zapisal stanovalec Kosez.

Prebivalci naj bi se poleg požigov osebnih avtomobilov, do katerih je začelo prihajati v zadnjem času soočali tudi z metanjem petard na parkiriščih pod parkirane avtomobile.

Mestna občina Ljubljana ne more ukrepati

Na prošnje za pomoč pa bodo prebivalci Kosez ostali prikrajšani s strani Mestne občina Ljubljana, saj iz tam odgovarjajo, da gre v dotičnih primerih za izvajanje kaznivih dejanj, nadzor katerih pa je izključno v pristojnosti policije in ne Mestne občine Ljubljana.

»Kljub temu bomo ob nadzorih iz naših pristojnosti pozorni tudi nad opisanimi kaznivimi dejanji in v primeru zaznave obveščali pristojen organe,« so sporočili iz mestne uprave Mestne občine Ljubljana.

Kdo povzroča vandalizem in zakaj točno prihaja do povečanega števila tovrstnih kaznivih dejanj, pa za zdaj še ni znano.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

Starejše novice