Vir: Facebook profil Kranjska gora
Selma Špendl
Sre, 23.11.2022 12:25
Kranjska Gora nas vsak december pričakuje z bogato okrašenimi ulicami in osrednjim trgom, ki se pozimi spremeni v pravljično Alpsko vasico.

Kranjska Gora, vasica, kjer je snega na pretek in se nahajajo številne smučarske proge.

V osrčju Kranjske Gore v zimske času naletimo na idilično Alpsko vasico pokrito z debelo plastjo snega, skozi katero se po večini prebijajo smučarji iz bližnjega smučišča, ki se ob koncu dneva odpravljajo na topel obrok.

Alpsko vasico, ki jo krasijo praznično osvetljene hišice s kulinarično in ostalo ponudbo izdelkov domače obrti, najdemo tik pred cerkvijo v središču Kranjske Gore.

Tam se lahko ob odprtem ognju v dobro družbi okrepčamo s kuhanim vinom ali čajem, za dobro vzdušje pa ponavdi poskrbijo razni glasbeni nastopi.

Ker je Alpska vasica skozi leta postala prijetno stičišče domačinov in ostalih obiskovalcev Kranjske Gore se mnogi veselijo ponovnega odprtja zimske sezone in s tem tudi odprtja idilične Alpske vasice, ki je že krasi snežena preobleka.

Pravljična idila

Na Facebook strani profila Kranjska Gora so včeraj vsem svojim sledilcem sporočili, da je Alpska vasica že dobila zimsko preobleko.

Ob tem so se zvrstili številni navdušeni komentarji. Eden izmem sledilcev omenjenega profila je ob tem zapisal:

»Super. Še lepša bo, ko se prižgejo novoletne luči. Komaj čakam dopust v Kranjski Gori.«

Starejše novice