Ljubljanainfo
Pon, 15.11.2021 10:51
V novi Planetovi oddaji Osebno z Valentino Plaskan je voditeljica gostila Milana Kreka, direktorja Nacionalnega inštituta za javno zdravje, v kateri je spregovoril tudi o pritiskih, ki jih doživlja njegova družina. Pogovor ga je spravil do solz.

Na Planet TV je včeraj premiero doživela nova pogovorna oddaja Osebno z Valentino Plaskan, katere prvi gost je bil direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje Milan Krek.

Kot so zapisali na Planetu, bo voditeljica v odkritih pogovorih gostila vrhunske strokovnjake, ki premikajo meje znanosti, športnike, ki nas z izjemnimi dosežki puščajo odprtih ust, gospodarstvenike in inovatorje ter politike, ki tako ali drugače upravljajo naša življenja.

V prvi oddaji je Plaskan gostila trenutno medijsko zelo izpostavljenega Kreka, ki je spregovoril o politični pripadnosti, delitvi na leve in desne ter tudi o podajanju informacij v času koronavirusa.

»Jaz, ko grem pred kamero, nikoli ne lažem, vedno povem resnico. Resnica vedno boli. Tudi jaz mislim, da je prav, da slovenskemu narodu povem, kaj nas čaka, kakšni so problemi in kakšne so rešitve, to je moja naloga kot direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje,« je v oddaji poudaril Krek.

Pri tem je dodal, da se od prvega maja, odkar je prevzel funkcijo direktorja, še ni sprostil. »Praktično nisem bil na dopustu, na bolniški, delam praktično vsak dan,« pravi Krek.

Krek ob govoru o družini na robu solz

Dotaknil se je tudi svoje družine, ki zaradi njegovega dela nosi določene posledice, ki pridejo z medijsko izpostavljenostjo. Kot je poudaril v oddaji, se boji izpostaviti svoje štiri otroke ter ženo, saj po njegovih besedah že sedaj doživljajo neprijetne stvari.

»Ko se enkrat podaš na to pot, jim moraš povedati, da bo hudo in težko. Sem ponosen na njih in upam, da bodo zdržali,« je na robu solz dejal Krek.

V pogovoru sta se z voditeljico Valentino Plaskan obregnila tudi ob lansko dogajanje in napad Zlatana Čordića - Zlatka.

»Sram me je, da živim med takimi ljudmi, ki mi grozijo in živijo takšno življenje, da ne spoštujejo svojih sodržavljanov. Nivo komunikacije je padel pod ničlo. To, kar jaz prejemam dnevno na elektronsko pošto, ni vredno niti branja,« je med drugim povedal Krek.

»Slovenci se moramo distancirati od vseh oblik nasilja ​To je bilo nasilje, definitivno je bilo nasilje.  Jaz oprostim vse, kar nekdo naredi v šali. Nasilje se ne sme oproščati, to je treba v slovenskem prostoru jasno povedati, in ker tega ne povemo, imamo toliko nasilja, nad ženskami, otroki. Zato, ker ga toleriramo, ker dovolimo, da so ljudje nasilni,« je v oddaji Osebno z Valentino Plaskan še povedal Krek.

Odlomke iz same oddaje pa si lahko ogledate na Planetovi spletni strani.

Starejše novice