Foto: osebni arhiv
Profile picture for user Ljubljanainfo Ljubljanainfo
Ustvarjeno dne
Sob, 14.8.2021 07:51
Odprl se je pravi raj za vse ljubitelje dobrih burgerjev. Pol Mariborčan in pol Ljubljančan je na Vetrinjski ulici v Mariboru odprl tako imenovani David's burger in začel ponujati gurmanske burgerje. Takšne s slanino, rukolo pa tudi veganske.

Ljubljančan David Košir se je z ženo Anito Milanović in otroki v Maribor preselil pred dvema letoma.

Z Anito, ki je direktor podjetja, sta bila v času drugega zaprtja javnega življenja zaradi epidemije koronavirusa predvsem ustvarjalna.

»Namesto da bi bila jezna na vse, kar smo doživljali, sva razmišljala, kaj narediti, da nadaljujeva pot v gostinstvu. Prišla na idejo gourmet burgerjev,« je za Ljubljanainfo povedal David.

Obožujeta Maribor

Po rojstvu ideje sta na Vetrinjski ulici 5 v središču Maribora prenovila kuhinjo Zlate trte, uredila gostinski vrt in začela Mariborčanom ponujate sončne burgerje pod imenom David's burger.

»Maribor sem izbral, ker mi je najlepše slovensko mesto in sem si rekel, da bom tukaj začel svojo lastno kulinarično pot. Z gostinstvom se ukvarjam že skoraj vse življenje. Moja kulinarična pot se je pričela nekje 26 let nazaj v italijanskem mestu Genova, kjer sem začutil, da je hrana in vse, kar je povezano z njo, moje poslanstvo,« razlaga.

Foto: osebni arhiv

Z D'Classicom ne morete zgrešiti

Ponudba je trenutno osredotočena na burgerje, in kot pravi David, se najde burger prav za vsak okus.

Prvi burger, ki ga je ustvaril, je poimenoval D'Classic. Odlikuje ga klasična sestava iz domače lužene bombetke z značilnim x-om na sredini, s sočnim polpetom iz 30 dni zorjene govedine izpod pohorskih pašnikov, s cheddar sirom, domačo slovensko solato 'živa' in s paradižnikom. Vse skupaj poveže še Davidova značilna omakica in karamelizirana šalotka.

Vsi ostali burgerji so nadgrajene izpeljanke te klasike. D'Bacon onion z dodano hrustljavo slanino, D'Brie, kjer namesto cheddar sira burger povezuje sladkoba sira brie in rukola, ter D'Chick, kjer so namesto standardnega ocvrtega piščanca, pečena in dimljena piščančja stegna.

Vsak burger pa lahko obiskovalci naročijo tudi s krompirčkom.

»Seveda, sem poskrbel tudi za vegetarijance in vegane z domačim D'Plantbased burgerjem in pa za ljubitelje steakov z burgerjem D'Roastbeef,« dodaja David.

Foto: osebni arhiv

Na dva tedna »specialka«, ponudba tudi za sladokusce

Na meniju je vsaka dva tedna nova »specialka«, kot temu pravi David. Trenutno je v ponudbi Pulledpork Burger in slastna ameriška solata.

»Odločili smo se dodati tudi nekaj posebnega za sladokusce - buttermilk shake v okusih čokolada, jagoda in vanilija. To je milkshake maslenega okusa, ki je narejen iz pinjenca. Po ta pravem ameriškem receptu,« pravi.

Trenutno v David's burger že načrtujejo dodatno ponudbo. »Eden izmed najbolj pričakovanih, ki jih imamo v planum je Surf’n’Turf - morje sreča kopno. Kasneje tudi izvedba Sloppy Joe - mleto meso mešano s stopljenim vmešanim sirom. In ne nazadnje Golden Burger,« še razkriva David.

Pri tem dodaja, da gre Mariborčanom najbolj v slast prav klasični D’Classic, ki ga velikokrat pripravi tudi v dvojni »double« izvedbi.

Starejše novice