Fotografija je simbolična. (Foto: Bobo)
Profile picture for user zalastritof Z. Š.
Ustvarjeno dne
Ned, 29.8.2021 09:05
Po spletu kroži fotografija, ki prikazuje »predelavo« pomena pogoja PCT.

Po družbenih omrežjih kroži fotografija, ki se je pojavila v luči zapletov, povezanih z uvedbo obveznega izpolnjevanja pogoja PCT za starše otrok v vrtcih in šolah. 

Minuli teden je namreč vlada sprejela odlok, v katerem so zapisali,  da morajo vsi, ki vstopajo v prostore vzgojno-izobraževalne zavodov izpolnjevati pogoj PCT. 

To je sprožilo buren odziv javnosti in zmedo, povezano s tem, ali so v to določilo zajeti tudi svojci otrok.

Pogoja PCT ni treba izpolnjevati vsem staršem

Nekaj dni kasneje so odlok že dopolnili. Na vladni spletni strani so ob tem zapisali: »Za starše in druge osebe, ki pripeljejo ali odpeljejo otroka v vrtec, v 1., 2. ali 3. razred osnovne šole, v osnovno šolo s prilagojenim programom ali v zavod za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami, izjemoma ne velja pogoj cepljenosti, prebolevnosti ali testiranja.«

Stroka veli socialno distanco, nekateri bi se poljubljali in trepljali

Kljub dopolnitvi odloka pa v javnosti novica še vedno odmeva. Tako se v zadnjih dneh na družbenih omrežjih, predvsem na Facebooku, deli fotografija, na kateri je pogoj PCT razložen nekoliko drugače.  

Vir: Facebook profil Matej Košir

Fotografijo je na Facebooku objavilo kar nekaj staršev vrtčevskih otrok, nekateri med njimi so denimo pripisali: »Ta PCT pogoj mi je pa všeč ob oddaji otroka v vrtec.«

Ali so takšen zapis dejansko tudi izobesili v katerem od slovenskih vrtcev, zaenkrat ni znano.

Starejše novice