Slika je simbolična (foto: Bobo).
Ljubljanainfo
Pet, 31.3.2023 14:06
Stranke Nove ljubljanske banke lahko odslej brezplačno plačujejo položnice na kar 507 NLB bankomatih po vsej Sloveniji.

Nova ljubljanska banka odslej vsem strankam Nove ljubljanske banke in N Banke omogoča brezplačno plačevanje položnic na 507 bankomatih v Sloveniji.

Sicer ima Nova ljubljanska banka v Sloveniji 539 bankomatov, kar predstavlja največjo mrežo v državi. Nakazan denar prejemnik prejme v skladu z urnikom plačilnega prometa.

Z uvedbo brezplačnega plačevanja položnic na bankomatih želi Nova ljubljanska banka strankam, ki ne uporabljajo digitalnih bančnih poti, kot sta spletna in mobilna banka, omogočiti, da posodobijo svoje plačilne navade, ob tem pa tudi nekaj prihranijo.

Plačilo položnic preko bankomata je ne le brezplačno, prihrani tudi pot in čas, saj je na razpolago kadarkoli.

Hedvika Usenik, članica uprave Nove ljubljanske banke, je ob tem poudarila: »V Novi ljubljanski banki si stalno prizadevamo, da našim in tudi morebitnim novim komitentom ponudimo nove in digitalno napredne bančne storitve.

Z željo, da se približamo strankam, ki še ne uporabljajo sodobnejših načinov poslovanja z banko, smo omogočili brezplačna plačila položnic na naših bankomatih, s čimer jim omogočamo tudi nezanemarljive prihranke pri plačevanju provizij.

Želimo si, da bi uporabniki prepoznali enostavnost in ekonomičnost tovrstnega plačevanja položnic ter tako v večji meri odkrili široko paleto možnosti, ki jo nudi največja mreža bankomatov v Sloveniji.«

Kako plačati položnice na bankomatu?

Postopek plačila položnic na bankomatu je zelo enostaven, brez zamudnega tipkanja številk, samo sledite navodilom na zaslonu.

Tu so navedeni koraki izvedbe plačila:

  1. vstavite oziroma približajte kartico osebnega računa (NLB BA Maestro/debetna Mastercard);
  2. vpišite PIN;
  3. na ekranu izberite storitev »Plačilo položnice (UPN)«;
  4. vstavite ali približajte položnico QR čitalcu na bankomatu;
  5. preverite in potrdite znesek plačila;
  6. vzemite položnico in potrdilo o plačilu;
  7. vstavite naslednji UPN in ponovite vse nadaljnje korake.

Četudi je plačilo položnic na bankomatih Nove ljubljanske banke povsem enostavno, se po pomoč vedno lahko obrnete na bančnike v najbližji poslovalnici.

Starejše novice