Foto: Bobo
Profile picture for user STA STA
Ustvarjeno dne
Sob, 20.11.2021 13:29
V javnosti odmeva novica o županji Semiča, ki je tamkajšnjo osnovno šolo pozvala, naj opusti vse ukrepe, povezane z zajezevanjem epidemije.

Pet članov semiškega občinskega sveta od županje Polone Kambič zahteva opravičilo in preklic izjav oziroma pozivov k opuščanju ukrepov za zajezitev epidemije covida-19.

»Obsojamo njene izjave, ki niso primerne v času, ko skoraj ni več na razpolago bolnišničnih postelj za bolnike,« so v pozivu županji poudarili svetniki.

Kot so poudarili, njene izjave niso primerne, sploh v času, ko zmanjkuje bolnišničnih postelj, ko Sloveniji z medicinskim kadrom pomagajo sosednje države ter ko znanstvena in medicinska sfera opozarjata na težko zdravstveno situacijo.

»Zelo pomembno je, da vsi ravnamo tako, da preprečimo širjenje virusa, da se zavedamo težke zdravstvene situacije in spoštujemo ukrepe, ki so nujni za zajezitev virusa. Spoštujmo navodila zdravnikov,« je pozvala peterica svetnikov in dodala, da se moramo vsi obnašati odgovorno, zase in za širšo družbo.

Županja naj izjave prekliče in se opraviči

Izjave županje po njihovem mnenju v semiško skupnost ne sodijo.

»Zahtevamo, da županja prevzame odgovornost za izjave, da jih prekliče in se opraviči, ne samo občanom Občine Semič ampak vsem, ki so prizadeti zaradi njenih izjav,« so jasni.

Kambičeva je pred dnevi OŠ Belokranjskega odreda Semič pozvala k opustitvi vseh ukrepov.

V pismu trenutni ravnateljici semiške šole Andreji Miketič in prihodnjemu ravnatelju Tomažu Pavlakoviču je zapisala, da epidemiološki odloki vlade niso veljavni, saj da je lahko podlaga za neposredno poseganje v človekove pravice le zakon, ki pa ga ni.

Na županjine izjave se je v petek odzval tudi minister za javno upravo Boštjan Koritnik in ocenil, da Kambičeva »ne more oz. ne bi smela več opravljati svoje funkcije«.

Starejše novice