Ljubljanainfo
Čet, 13.1.2022 08:34
Lastniki kmetije in njihovi sorodniki so po hudem požaru, ki jim je vzel vse, popolnoma pretreseni. Občina Vuzenica bo pomagala pri zbiranju denarja za obnovo požarišča.

Po uničujočem požaru na kmetiji družine Šavc in Bindiš v Šentjanžu nad Dravčami ostajajo obupani. Ognjeni zublji so vzeli vse.

V celoti je uničeno gospodarsko poslopje z vso kmetijsko mehanizacijo in opremo, v požaru je poginila skoraj vsa živina - govedo, koze.

»Zaradi obsežnosti in nenadnega izbruha se, žal, ni dalo ničesar rešiti, kljub hitri intervenciji gasilcev Prostovoljnega gasilskega društva Vuzenica in sosednjih društev (društva Gasilske zveze Dravske doline in Prostovoljnega gasilskega društva Dravograd), ki si zaslužijo velik hvala za požrtvovalnost in opravljeno delo,« so zapisali na spletnih straneh občine Vuzenica.

Pomagajmo!

Za ponovni začetek in ohranitev kmetijske dejavnosti na kmetiji Bindiš, kjer skupaj z mamo Marino gospodari mlada družina Jureta Šavca, bo občina zbirala sredstva na računu Rdečega križa Radlje ob Dravi.

Podatki za nakazilo:

RKS OZ Radlje ob Dravi
Mariborska cesta 7
2360 Radlje ob Dravi
TRR: SI56 0247 0001 5762 721
SWIFT: LJBASI2X
SKLIC: SI00 1-22
NAMEN: 'Požar Bindiš'

Pomoč bo družini namenila tudi občina Vuzenica iz proračunskih rezerv.

Za več informacij se lahko obrnete na Katjo Črešnik Rac iz Območnega združenja Rdečega križa Radlje ali na občino Vuzenica 02 87 91 220.

Starejše novice