Foto: Branka Keser
Rebeka Sivka
Sre, 27.10.2021 17:45
Protestniki so se tudi to sredo, že sedmo, množično zbrali pred parlamentom, kjer zahtevajo odstop vlade in ukinitev pogoja PCT.

Na Trgu republike se je ob 15. uri začel sedmi sredin protest proti koronskim ukrepom. Tudi ta protest ni prijavljen na policijskih postajah ali upravnih enotah, kot to določa Zakon o javnih zbiranjih. 

Policija bo ves čas spremljala dogajanje na prostorih, kjer bodo potekali javni shodi, in ukrepe prilagajala trenutnim varnostnim razmeram in tveganjem.

V primeru morebitnih kaznivih dejanj ali prekrškov bo policija v skladu s svojimi pristojnostmi izvedla vse potrebne ukrepe.

19.20 - Shod se je zaključil.

19.00 - Množica se je razšla, na Trgu republike vztraja približno 50 ljudi

18.45 - Protestniki so spet na Trgu republike.

18.20 - Pot nadaljujejo mimo Prešernovega trga po Miklošičevi cesti.

18.15 - Protestniki hodijo po Cankarjevem nabrežju.

18.10 - Protestniki vseeno tudi tokrat krenili na »sprehod po mestu«, ob Kongresnem trgu v pripravljenosti tudi policijska konjenica. Protestniki hodijo proti Mestni hiši.

18.00 - Zbrani pozivajo, naj se danes množica razide mirno in naj se protestniki udeležijo protestov tudi prihodnji teden.

17.30 - Protestnike je nagovorila tudi Damjana Bakarič, avtorica knjižne uspešnice Na tesnobi

16.30 - Protestniki so ob zvokih bobnov v krogu zaplesali na Trgu republike.

16.00 - Zbrane nagovarjajo posamezni protestniki.

15.30 - Eden izmed protestnikov preklinja policista in mu govori »Kdo si ti, da boš meni pravil kaj lahko delam al kaj ne. Ti je Janša to naročil?«

15.20 - Policija opozarja protestnike, da so na neprijavljenem shodu. Protestniki jih izvižgavajo, policisti pa prosijo, da naj upoštevajo njihova navodila. 

14.50 - Nad centrom mesta že letita dva policijska helikopterja.

14.25 - Policija je pripravljena na Slovenski cesti. Tam stoji več policijskih avtomobilov.

Starejše novice