Slika je simbolična
Pia Seidl
Sre, 29.6.2022 22:30
Ste bili med tistimi, ki ste prejeli napačne odmerne odločbe za gozdne ceste? Z današnjim dnem je Finančna uprava Republike Slovenije odpremila 72.249 novih odločb.

Finančna uprava Republike Slovenije je danes odpremila 72.249 novih odločb o odmeri obveznosti iz kmetijstva za leto 2021.

Ste prejeli napačne odmerne odločbe?

Prejeli jih bodo zavezanci, ki so zaradi uporabe nepravilnih vhodnih podatkov o višini katastrskega dohodka za določena gozdna zemljišča, posredovana s strani geodetske uprave, v začetku maja 2022 prejeli napačne odmerne odločbe.

Zavezancem, ki so uporabniki aplikacije eDavki, so nove odločbe že vložene v portal eDavki, ostali zavezanci pa bodo nove odločbe prejeli na dom po navadni pošti v naslednjih dneh.

Obvestilo o višini dohodka za leto 2021

Zavezanci za odmero dohodnine od dohodkov iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti, ki se jim njihov dohodek iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti vključuje tudi v letno davčno osnovo za letno odmero dohodnine in se jim je iz tega naslova izdala nova odločba, pa bodo prav tako v prihodnjih dneh prejeli tudi Obvestilo o višini dohodka iz osnovne kmetijske in osnovne gozdarske dejavnosti za leto 2021.

Starejše novice