Slovenski tekmovalec in MrBeast (foto: zajem zaslonske slike)
Ljubljanainfo
Pon, 21.8.2023 10:30
Na olimpijskih igrah, ki to niso, se je še posebej dobro izkazal Slovenec, ki ni bil med najmlajšimi tekmovalci.

Takozvani MrBeast je med youtubersko populacijo velikan. Kar se tiče samostojnih ustvarjalcev, mu ni para, Američan pa pri svojih vsebinah stavi predvsem na dobrodelno noto.

Organizacija raznovrstnih tekmovanj, v katerih se sodelujoči potegujejo za vrtoglave zneske, zanj ni novost.

Iz celega sveta

Tokrat pa je prekosil samega sebe. Organiziral je »svoje« olimpijske igre, na katere je povabil po enega človeka iz vsake države. Kar seveda pomeni, da je bil na njih prisoten tudi Slovenec. Ki se je zavihtel tik pod vrh, torej na drugo mesto, potem ko se je izkazal pri teku, gimnastiki, lokostrelstvu, sabljanju in streljanju prostih strelov.

Nagrada za prvo mesto je bila 250.000 ameriških dolarjev (približno 230.000 evrov) vredna zlata kolajna; kakšna je bila nagrada za drugo mesto, še ni znano.

Tekmovalcem, ki so se prebili četrti krog, je MrBeast v zameno za odstop ponudil 10.000 ameriških dolarjev (približno 9200 evrov).

Ponudbo sta sprejela predstavnika Italije in Fidžija (na koncu se je izkazalo, da je vsak od tekmovalcev za svoj trud prejel 2000 ameriških dolarjev, kar je približno 1800 evrov).

Naše gore list

Na koncu se je za slovenskega tekmovalca za usodno izkazalo streljanje na gol – Libijec je ubranil njegov strel, nato pa s svojim strelom uspešno zatresel mrežo.

Zaenkrat je o Slovencu znanega bolj malo – razen to, da gre za v Združenih državah Amerike živečega Gorenjca. Več pa v soboto, ko se bo odgovarjal na vprašanja na Redditu.

Starejše novice