Slika je simbolična.
Uredništvo
Pon, 21.8.2023 08:42
V prestolnici je v minulih 24 urah prišlo do več prometnih nesreč. Med drugim je okoli 22. ure voznik zapeljal čez pločnik, čez rdečo luč ter trčil v prihajajoče vozilo. V nesreči so se poškodovale tri osebe.

Ljubljanski policisti so imeli v zadnjem dnevu polne roke dela. Med drugim so obravnavali več prometnih nesreč, pri čemer so se nekatere končale s hudimi telesnimi poškodbami.

Med drugim je včeraj, okoli 20. ure, na Bavarskem dvoru v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznik mopeda in kolesarka.

Ugotovljeno je bilo, da je kolesarka s pločnika zapeljala na cesto in trčila v voznika mopeda, ki je pravilno pripeljal po desnem smernem vozišču. Oba sta padla, pri tem pa se je kolesarka huje poškodovala, voznik mopeda pa lažje. Zoper povzročiteljico sledi prekrškovni postopek.

Prav tako so bili policisti včeraj, nekaj po 14. uri, obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Domžalah, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in motorist.

Ugotovljeno je bilo, da je nesrečo povzročil voznik osebnega vozila, ki je zaradi prehitevanja na premajhni bočni oddaljenosti od motorista, trčil v njegovo krmilo. Motorist je zaradi trčenja padel in se huje poškodoval.

Policisti še nadaljujejo zbiranje obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja povzročitve prometne nesreče iz malomarnosti. O vseh okoliščinah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.  

Le pol ure kasneje je na Roški cesti v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, ki jo je povzročila voznica osebnega vozila, ki ni upoštevala pravil prednosti v križišču in trčila v voznika osebnega vozila.

V nesreči sta se oba lažje poškodovala.  V postopku je bilo tudi ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola. Zoper oba voznika sledi prekrškovni postopek.  

V nesreči trije poškodovani

Včeraj, okoli 22. ure, je v križišču Dolenjske ceste in Galjevice v Ljubljani prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil.  

Nesrečo je povzročil voznik, ki je zapeljal čez pločnik in nato v rdečo luč na semaforju, ter trčil v voznico osebnega vozila, ki je pravilno peljala po Dolenjski cesti.

V nesreči so se trije udeleženci lažje poškodovali. V postopku je bilo tudi ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola, saj je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,77 miligrama alkohola v izdihanem zraku.

Policisti še nadaljujejo zbiranje obvestil v zvezi suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. O vseh okoliščinah bodo obveščali pristojno državno tožilstvo.

Starejše novice