Foto: Jure Banfi
Peter Dominko
Sre, 1.3.2023 13:21
Dejan Grabić je po skoraj šestih letih vodenja članske ekipe zaključil zgodbo z Bravom in postal trener Mure. V Šiški so že predstavili njegovega naslednika, po pričakovanjih so ga našli v lastnih vrstah.

Aleš Arnol je novi trener članske ekipe Brava, so po včerajšnji selitvi Dejana Grabića v soboško Fazanerijo sporočili iz Šiške.

Imenovanje Arnola za novega glavnega trenerja Brava ni presenečenje, saj je bil - kot je pojasnil tudi športni direktor Dejan Močnik - k štabu članske ekipe pred leti priključen prav zato, da enkrat nadomesti Dejana Grabića.

Ljubljančani bodo pod vodstvom 38-letnega trenerja prvič zaigrali v nedeljo, ko bodo gostovali v Sežani. Na Krasu, kjer so v letošnjem prvenstvu zabeležili edino gostujoče slavje, bodo skušali prekiniti niz osmih tekem brez zmage.

Veseli se novega izziva

»Najprej čestitke Dejanu Grabiću za naslednji korak v njegovi karieri. V zadnjih osmih sezonah sva skupaj trenersko dozorevala v različnih vlogah, za nama pa je dolga in lepa pot.

V nogometu so trenutki pomemben faktor. Tokratni sicer ni najbolj enostaven, saj se je vse skupaj zgodilo dokaj nepričakovano, predvsem pa v zahtevnem delu sezone. A tudi to je del nogometa, na naslednje izzive na naši poti pa smo po moji oceni dobro pripravljeni. 

Novega izziva se vsekakor veselim, saj trdno zaupam v našo ekipo. Prav tako mi bo v veselje nadaljevati delo s kolegi trenerji in ostalimi sodelavci, ki bodo – podobno kot v preteklosti – ključni za nadaljevanje naše uspešne zgodbe,« je povedal Aleš Arnol, novi glavni trener Brava.

Arnol je bil doslej tudi vodja mladinskega programa Brava, kar šest sezon pa je vodil mladinsko ekipo kluba. Trener, ki je v zaključni fazi pridobivanja UEFA Pro licence, je s selektorjem Agronom Šaljo več let sodeloval tudi v mlajših selekcijah slovenske reprezentance.

Dušan Kosić, Miloš Kostič in Dejan Grabić so bili trenerji, s katerimi je sodeloval v vlogi pomočnika trenerja v članskem nogometu, zdaj pa prvič stopa na samostojno pot trenerja prvoligaške ekipe.

Ponovili zgodovino

»Zgodovina se ponavlja. Podobno kot pred šestimi leti z Dejanom Grabićem, smo danes storili tudi z Alešem Arnolom, ki z nami sodeluje že zavidljivo število let in pooseblja nadaljevanje klubske filozofije.

Ni skrivnost, da se je Aleš članski ekipi pred leti pridružil prav z razlogom, da ob primernem trenutku prevzame njeno vodenje. Alešu želim čim bolj uspešno delo, čim več uspehov na igrišču in da bi z nami ostal vsaj toliko časa kot Grabić,« je o novem trenerju povedal športni direktor Dejan Močnik.

Bravo zadnjo tretjino Prve lige Telemach pričakuje na sedmem mestu lestvice, s štirimi točkami prednosti pred Radomljami. Tabor, naslednji tekmec Ljubljančanov, na devetem mestu zaostaja pet točk.

Klub iz prestolnice igra četrto prvoligaško sezono, v prvi je zasedel šesto mesto, predlani in lani, ko je nastopil tudi v pokalnem finalu, pa je bil peti.

Starejše novice