Foto: Jure Banfi
Peter Dominko
Ned, 10.3.2024 15:04
Nedelja ponuja kar dva soboško-ljubljanska nogometna obračuna. Po nogometašicah Mure in Olimpije, ki so se srečale v Šiški, se bodo za točke pomerili še nogometaši črno-belih in zeleno-belih.

Soboška Fazanerija gosti vselej zanimiv obračun nogometašev Mure in Olimpije.

Gostovanje v Prekmurju je za Ljubljančane prvo po četrtkovem pokalnem porazu, ki so jim ga v Šiški zadali Koprčani. Bodo zmaji, ki so pred tem nizali dobre predstave in rezultate, rane zacelili v Murski Soboti?

Mura je bila v pokalnem tekmovanju uspešnejša od Olimpije, saj so si Sobočani v bližnjih Martjancih priigrali nastop v četrtfinalu. Črno-beli, ki jih zdaj vodi nekdanji nogometaš zmajev Tonči Žlogar, si zdaj želijo še prve ligaške zmage v nadaljevanju sezone.

Ljubljančani so v prvem delu sezone dobili obe medsebojni tekmi z Muro, kdo bo danes boljši v Fazaneriji?

Zmaji celijo rane, Sobočani iščejo nadgradnjo podobe

»Pomemben je odziv. Olimpija je navajena zmagovati. Zavedamo se pomembnosti srečanja. Mura se je med tednom veselila napredovanja, nam na žalost ni uspelo. Naj bo zaključek tedna s tega vidika drugačen,« je po pokalnem porazu poudaril ljubljanski vratar Denis Pintol.

Vratar ljubljanskega kluba je moral na pokalni tekmi s Koprom štirikrat pobrati žogo iz svoje mreže, kar je recimo seštevek vseh prejetih golov na petih ligaških srečanjih v nadaljevanju prvenstva.

Ljubljančanom se po včerajšnjem razpletu štajerskega derbija sicer znova ponuja priložnost, da se z zmago približajo vodilnim Celjanom, ki imajo s tekmo več osem točk naskoka. Se bodo zmaji približali prvemu mestu?

Realnost Mure je trenutno kaj drugega kot pa vrh lestvice, kljub temu pa v taboru črno-belih po pokalni zmagi vlada optimizem. Nenazadnje so Sobočani prekinili strelski post, Žlogarja pa veseli, da se počasi v trenažni proces vračajo tudi nekateri povratniki po poškodbah:

»Čeprav vsi gledamo lestvico, se moramo obremenjevati s podobo, ki jo kažemo na igrišču. Mislim, da podoba ni tako slaba, so pa bili slabši rezultati. Ekipa ustvarja precej priložnosti, nasprotnikom pa na treh tekmah nismo pustili veliko možnosti za zadetek.

Menim, da bo Mura lahko samo boljša, ko se bodo vračali poškodovani igralci. To nam bo omogočilo večjo možnost izbire, igralci bodo lahko igrali na svojih položajih in povečalo konkurenčnost v ekipi. Konkurenca omogoča napredek.«

MURA - OLIMPIJA 1:0*

2’ Za hitro vodstvo Mure v Fazaneriji je s svojim prvencem za črno-bele poskrbel Robert Čakš,

Vodstvo črno-belih po prvem polčasu.

50’ Za izenačenje na 1:1 je od vratnice zadel Lasickas.

Starejše novice