Slika je simbolična
Profile picture for user Patricija Fašalek P. F.
Ustvarjeno dne
Tor, 23.8.2022 13:49
V Ljubljani se vrhunski športni dogodki vrstijo eden za drugim. Pred nami je svetovno prvenstvo v odbojki za moške.

Konec tedna, v petek 26. avgusta, se začenja svetovno prvenstvo v odbojki za moške v Ljubljani. Trajalo bo vse do 11. septembra, vse tekme pa se bodo zvrstile v Areni Stožice.

Veliki odbojkarski spektakel bosta družno gostili Slovenija in Poljska. V Ljubljani si bo mogoče ogledati štiri od šestih predtekmovalnih skupin ter polovico tekem osmine finala in četrtfinala.

»Prvenstvo je bilo Sloveniji podeljeno po spletu naključji, po sosledju nekih aktivnosti. Dejstvo je tudi, da smo maja v Ljubljani gostili superfinale evropske lige, ki si ga je ogledal celoten vrh svetovne zveze,« je izbiro Ljubljane kot mesta za gostitev prvenstva komentiral predsednik Odbojkarske zveze Slovenije Metod Ropert.

Današnja tekma na sporedu v Stožicah

Razložil je, da so k izbiri Slovenije za sogostiteljico zagotovo pripomogli različni dogodki, organizirani v Ljubljani, vse od Evropskega prvenstva leta 2019 do navijaških dosežkov. Tekme se bodo zaključile v Katovicah na Poljskem.

Zadnja tekma pred prvenstvom bo danes ob 20.30 v Stožicah, in sicer se bodo pomerili z Iranom.

»Fantje so dobro pripravljeni, zadnje pripravljalne tekme v Mariboru so to pokazale. Upam, da bodo to pokazali tudi danes zvečer na tekmi, ki je odprta za javnost ob pol devetih v Stožicah,« je dejal Ropert in vse športne navdušence povabil na ogled tekme.

Slovenija v tem tekmovalnem letu gosti kar 16 od 24 nastopajočih držav.

Starejše novice