Foto: Bobo
STA
Čet, 2.3.2023 11:07
Radomeljski navijači tarča napada zamaskiranih neznancev.

Slovenski nogometni prvoligaš Kalcer iz Radomelj bo v soboto v Prvi ligi Telemach gostoval pri vodilni ekipi lige, Olimpiji iz Ljubljane.

Pred tem pa so iz kluba v sredo sporočili, da so zamaskirani neznanci v Domžalah, kjer Radomlje igrajo domače tekme, fizično obračunali z domačo navijaško skupino Mlinarji po tekmi s sežanskim Taborom.

»Napadalci so napadali in tolkli vse povprek«

»Domačo navijaško skupino (Mlinarji) je na parkirišču, v svojih avtomobilih, pričakala tolpa zamaskirancev in nič hudega sluteče navijače napadla s kiji in drugim topim orožjem,« so uvodoma zapisali Radomljani.

»Napadalci so napadali in tolkli vse povprek in povzročili hude poškodbe oseb, ki so bile napadene - tri navijače navijaške skupine Mlinarji so oskrbeli v Zdravstvenem domu Domžale, medtem ko je zastavonoša s hujšimi poškodbami končal v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Zamaskiranci so hudo poškodovali tudi starša našega mladega nogometaša, ki se je v tistem trenutku znašel na kraju dogodka,« so dodali.

Identiteta napadalcev za zdaj ni znana, »vendar predvidevamo, da so storilci člani navijaške skupine konkurenčnega kluba, ki nastopa v Prvi ligi Telemach«.

Poškodovanim želijo čim prejšnje okrevanje

»Verjamemo pa, da so policisti pridobili kakšne dokaze in da bodo storilce lahko identificirali ter primerno kaznovali,« so dodali v klubu, kjer so poudarili, da ostro obsojajo vsako nasilje in neprimerno vedenje.

»Ukrepali bomo na vseh institucijah, ki lahko pomagajo, da se podobni izgredi ne zgodijo nikoli več. O dogodku smo takoj obvestili policijsko enoto Domžale in prijavili dogodek. Stopili smo tudi v stik z Nogometno zvezo Slovenije kot vodjo tekmovanja, ker želimo preprečiti podobna dogajanja ne samo ob tekmah Nogometnega kluba Kalcer Radomlje, ampak tudi na drugih prizoriščih nogometnega tekmovanja,« so še zapisali ter poškodovanim zaželeli čim prejšnje okrevanje.

Radomlje so sicer osme na lestvici z 19 točkami, pred predzadnjim Taborom imajo točko, pred zadnjo Gorico pa štiri točke prednosti.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
CAPTCHA

Starejše novice