Foto: Mediaspeed
Peter Dominko
Čet, 31.8.2023 18:00
Nogometaši Olimpije bodo jeseni igrali v skupinskem delu UEFA Evropske konferenčne lige. Zmaji po porazu na prvi tekmi s Qarabagom v Bakuju niso našli recepta za popoln preobrat, poletne kvalifikacije so zaključili z remijem, v polno je meril Diogo Pinto.

Slovenski prvaki si na prvi tekmi za preboj v skupinski del UEFA Evropske lige niso priigrali ugodnega izhodišča.

Azerbajdžanski Qarabag je v Stožicah izkoristil luknje v obrambi Olimpije in si pred tekmo v domačem Bakuju priigral dva zadetka prednosti. Matevža Vidovška sta že v prvem polčasu premagala Kevin Medina in Leandro Andrade.

Olimpija bo povratno tekmo odigrala brez pordečelega Davida Sualeheja in Svita Sešlarja, ki je v zameno za dvomilijonsko odškodnino prestopil k turškemu drugoligašu Eyüpsporju.

Ljubljančani pri začetnem izidu niso izkoristili nekaj obetavnih situacij, kljub temu pa so v zmajevem gnezdu zagotovili, da v Baku ne bodo odpotovali z belo zastavo. Joao Henriques verjame v preobrat.

»V Baku smo prišli v torek in opravili prvi trening. Igralci so dali vse od sebe, na situacijo so se odzvali zelo dobro. Verjamem, da bodo na tekmi bolj spočiti in pripravljeni. Včeraj smo imeli uradni trening na glavnem igrišču, preizkusili smo teren in pogledali zadnje malenkosti v igri. 

Na tekmi gremo vedno po zmago. Vemo, da izgubljamo, a se bomo borili do konca. Možnosti, da gremo naprej so še vedno odprte. V tekmo moramo vstopiti samozavestno in dati vse od sebe. Tukaj smo, ker želimo v skupinski del UEFA Evropske lige,« napoveduje Portugalec.

Strateg Olimpije je namesto kaznovanega Sualeheja v enajsterico uvrstil Aljaža Krefla, v primerjavi s tekmo v Stožicah tekmo začenjata tudi osrednji branilec Mateo Karamatić in krilni napadalec Nemanja Motika.

QARABAG - OLIMPIJA LJUBLJANA 1:1*

Strelec: Bayramov (24'/11m); Diogo Pinto (36').
Qarabag: Gugeshashvili, Bayramov, Mustafazade, Medina, Jafaguliyev, Julio Romao, Janković, Benzia, Leandro Andrade, Zoubir, Xhixha. Trener: Gurban Gurbanov.
Olimpija: Vidovšek, Jorge Silva, Karamatić, Ratnik, Krefl, Doffo, Elšnik, Diogo Pinto, Rui Pedro, Motika, Pedro Lucas. Trener: Joao Henriques.

POTEK TEKME! 

1' Pričetek tekme v Bakuju!

15' Ljubljančani v uvodne četrt ure dvoboja še niso sprožili proti vratom, pri domačih sta nenatančno poskušala Redon Xhixha in Marko Janković.

18' Matevž Vidovšek je po kotu domačih obležal po trku z Marcelom Ratnikom, vratar Olimpije potrebuje zdravniško pomoč.

23' ENAJSTMETROVKA! Qarabag je prišel do enajstmetrovke, Aljaž Krefl je v kazenskem prostoru na nedovoljen način zaustavil Leandra Andradeja, španski sodnik Alejandro Hernandez je na belo točko pokazal po dolgem ogledu VAR posnetka.

24' GOL! Qarabag je storil nov korak do skupinskega dela UEFA Evropske lige, enajstmetrovko je v vodstvo pretvoril Tural Bayramov.

28' RUMENI KARTON! Po prekršku nad Benzio je porumenel Nemanja Motika.

29' RUMENI KARTON! Prva rumena kazen tudi za gostitelje, po prekršku nad Motiko je rumeni karton prejel Bahlul Mustafazade.

36' GOL! Ljubljančani se vračajo v igro, izid na povratni tekmi je poravnal Diogo Pinto, ki se po diagonalnem udarcu zleve strani kazenskega prostora veseli prvenca v dresu Olimpije.

39' NI ENAJSTMETROVKE! Timi Max Elšnik si je že nastavil žogo na belo točko, a je na to Alejandro Hernandez po ogledu VAR posnetka ocenil, da prekrška nad Nemanjo Motiko za najstrožjo kazen ni bilo.

42' RUMENI KARTON! Rui Pedro si je prislužil rumeni karton zaradi prekrška nad Bayramovim.

45+1' RUMENI KARTON! V ljubljanskem moštvu je po prekršku nad Markom Jankovićem porumenel še Agustin Doffo.

45+3' RUMENI KARTON! Pri domačih si je rumeni karton po prekršku nad Ruijem Pedrom prislužil Marko Janković.

POLČAS!

46' Pričetek drugega polčasa, zdaj tudi s prenosom na TV Slovenija 2.

63' RUMENI KARTON! Po prekršku nad Agustinom Doffom je porumenel Abdellah Zoubir.

66' MENJAVE! Trojna menjava pri zmajih, Nemanja Motika, Rui Pedro in Pedro Lucas so svoje mesto prepustili Ivanu Posavcu, Saaru Fadidi in Mustafi Nukiću. Pri domačih je Redona Xhixho zamenjal Juninho.

77' MENJAVI! Joao Henriques je v igro poslal še Justasa Lasickasa in Admirja Bristrića, tekmo sta končala Jorge Silva in Diogo Pinto.

81' RUMENI KARTON! Porumenel je Justas Lasickas.

82' MENJAVA! Yassina Benzio je zamenjal Matheus Silva.

89' MENJAVI! Tural Bayramov in Marko Janković sta svoje mesto prepustila Hamidouju Keytaju in Richardu Almeidi.

91' RUMENA KARTONA! Z rumenim kartonom sta bila kaznovana Admir Bristrić in Leandro Andrade.

KONEC TEKME! 

Starejše novice