Foto: Mediaspeed.
Ljubljanainfo
Čet, 31.8.2023 16:30
Mednarodni ženski teniški turnir bo moral najti novo lokacijo.

Kot smo že poročali, je bila odločitev, da se mednarodni ženski teniški turnir serije WTA125 organizira med drevesi parka Zvezda na Kongresnem trgu, bolj ali manj kar lastna županova.

Ljubljanski župan Zoran Janković je po besedah predsednika Teniške zveze Slovenije Gregorja Krušiča odigral ključno vlogo pri selitvi turnirja iz Portoroža v Ljubljano, lokacija pa je bila določena brez predhodne odobritve Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije. 

Po informacijah Dnevnika je sedaj Zavod za varstvo kulturne dediščine prošnjo za soglasje za postavitev začasnega teniškega igrišča v parku Zvezda uradno zavrnil. 

Kongresni trg je uvrščen na seznam spomenikov državnega pomena, kar pomeni, da bi tudi začasno gradnjo moral odobriti Zavod za varstvo kulturne dediščine Slovenije. Sama gradnja bi se sicer morala te dni že začeti, a so jo zaradi neugodnega vremena zamaknili.

Nova lokacija turnirja zaenkrat še ni znana, bodo pa morali vodilni z organizacijo pošteno pohiteti, saj je prvi tekmovalni dan napovedan za 11. september.

Starejše novice